Karaköy Poğaça Tanımı İçin Materyaller
- 250 gram margarin eritilmiş
- 2 yumurta sarısı üzerine
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı ılık su
- Yarım çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı dolusu kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 5 buçuk su bardağı un
Karaköy Poğaça Tanımı Yapılışı
- Poğaçamızı yapmak için birinci olarak margarini eritip birinci sıcağını çıkmasını bekliyoruz.
- O ortada süt birinci suya mayayı katip etkinleşmesini bekliyoruz.
- Sonra sıvı yağ tuz yumurtanın beyazını margarini ekliyoruz ununu dikkatli koyalım yumuşak bi hamur olacak.
- Yarım saat mayalandırdıktan sonra cevizden büyük kesimler alıp yuvarlıyoruz.
- Sonra yumurta sarışını sürüp evvelce ısınmış 180 derece fırında 25 dk pişiriyoruz. Deneyeceklere afiyet olsun ????????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.