karagoz ve hacivatın kısa oyunları
kısa bir oyunları ;
Hacivat semai okuyarak gelir Şu alemde bir vefalı dostum olsa, geliverse karşıma, o soylese ben dinlesem, ben soylesem o dinlese!
Karagoz : Şu Hacivat da benim oğlanın burnunu yese
Karagoz: Ve bizi seyreden dostlar eğlenseler Diyelim, işimiz ne imiş? İşimizi Mevlam rast getire
Yar bana bir eğlence medet Aman bana bir eğlence medet
Karagoz : Karagoz, defol şuradan, aşağıya gelirsem gorursun
Hacivat: Ah bana
Karagoz pencereden Hacivatın uzerine atlar ve boğuşmaya başlarlar
Hacivat Karagoz etme, cenem kırıldı
Karagoz: Kırılsın kerata!
Hacivat: Yapma birader boğacaksın beni!
Karagoz: Geber keratal AmanOldum, bayıldım, of aman! Keratayı kacırdım, ama ben de yerlere yayıldım Seni gidi sivri sakallı, keci suratlı herif seniGelmiş kapımın onunde Medine dilencisi gibi bağırır durur Hele bir daha gel de bak seni kuyruğundan tutup da, KafDağımn arkasına kadar atmazsam, bana da Karagoz demesinler Amma da attık ha
Hacivat: Vay Karagozum, benim iki gozum merhaba Karagoz: Hoş geldin suda pişmiş balkabağı! (Tokadı patlatır)
Hacivat: Aman Karagozum beni gelir gelmez darp etmenizin sebebi?
Karagoz: Bizim bekcinin ne poturu var, ne de cubbesi(Bir tokat daha atar)
Hacivat: Yazıklar olsun sana Karagoz! Adam olmamışsın, haşa huzurdan şu dunyaya eşek gelmişsin, gidiyorsun
Karagoz: Ona yarabbi şukur
Karagoz, tekrar tokat atar, Hacivat kacar
Yuru! Seni gidi idare fitili, mum bacaklı kerata! Az kaldı beni de eşek yapacaktı Sen gidersen beni de buraya mıhlamazlar ya, ben de cekilir giderim der ve gider
kısa bir oyunları ;
Hacivat semai okuyarak gelir Şu alemde bir vefalı dostum olsa, geliverse karşıma, o soylese ben dinlesem, ben soylesem o dinlese!
Karagoz : Şu Hacivat da benim oğlanın burnunu yese
Karagoz: Ve bizi seyreden dostlar eğlenseler Diyelim, işimiz ne imiş? İşimizi Mevlam rast getire
Yar bana bir eğlence medet Aman bana bir eğlence medet
Karagoz : Karagoz, defol şuradan, aşağıya gelirsem gorursun
Hacivat: Ah bana
Karagoz pencereden Hacivatın uzerine atlar ve boğuşmaya başlarlar
Hacivat Karagoz etme, cenem kırıldı
Karagoz: Kırılsın kerata!
Hacivat: Yapma birader boğacaksın beni!
Karagoz: Geber keratal AmanOldum, bayıldım, of aman! Keratayı kacırdım, ama ben de yerlere yayıldım Seni gidi sivri sakallı, keci suratlı herif seniGelmiş kapımın onunde Medine dilencisi gibi bağırır durur Hele bir daha gel de bak seni kuyruğundan tutup da, KafDağımn arkasına kadar atmazsam, bana da Karagoz demesinler Amma da attık ha
Hacivat: Vay Karagozum, benim iki gozum merhaba Karagoz: Hoş geldin suda pişmiş balkabağı! (Tokadı patlatır)
Hacivat: Aman Karagozum beni gelir gelmez darp etmenizin sebebi?
Karagoz: Bizim bekcinin ne poturu var, ne de cubbesi(Bir tokat daha atar)
Hacivat: Yazıklar olsun sana Karagoz! Adam olmamışsın, haşa huzurdan şu dunyaya eşek gelmişsin, gidiyorsun
Karagoz: Ona yarabbi şukur
Karagoz, tekrar tokat atar, Hacivat kacar
Yuru! Seni gidi idare fitili, mum bacaklı kerata! Az kaldı beni de eşek yapacaktı Sen gidersen beni de buraya mıhlamazlar ya, ben de cekilir giderim der ve gider
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.