Karadeniz ’in Meşhur Diblesi Tarifi İcin Malzemeler
*Yarım kilo yeşil fasulye
*3 su bardağı pirinc
*Tuz
*1 tane buyuk soğan
*Tereyağ
*Zeytinyağı
*Yarım cay kaşığı karabiber
Karadeniz ’in Meşhur Diblesi Tarifi Yapılışı
1
*Yeşil fasulyeleri yarım 1 cm az şekilde doğrayın
*Fasulyeleri tencereye koyup su ekleyin
*Fasulyeler pişinceye kadar pişirin
*Su eksik kalırsa ekleyin fasulyeler piştikten sonra kup kup doğradığımız soğanı ve tuzu koyup zeytinyağında kavurun
*Pembeleşince de fasulyeleri ekleyip 23 dk daha kavurup altını kapatın
*Ayrı tencerede zeytinyağ ve tereyağ karışımıyla (yağı isteğinize gore ayarlayın ben yağ cok sevmediğimden az koydum ) normal pilav yapar gibi pilav yapılacak
*Pilav ve fasulye tam soğuduktan sonra malzemeler karıştırılacak 12 saat dinlendikten sonra sıcağa yakın ılık şekilde servis edilecek Afiyet olsun
Not: eğer fasulye ağırlıklı istiyorsanız fasulyesini fazla koyabilirsiniz ben pilav ağırlıklı sevdiğimden pilav ağırlıklı yaptım ilk yiyen arkadaşlarım tarifini aldı sizinde beğeneceğinizi duşunuyorum
*Yarım kilo yeşil fasulye
*3 su bardağı pirinc
*Tuz
*1 tane buyuk soğan
*Tereyağ
*Zeytinyağı
*Yarım cay kaşığı karabiber
Karadeniz ’in Meşhur Diblesi Tarifi Yapılışı
1
*Yeşil fasulyeleri yarım 1 cm az şekilde doğrayın
*Fasulyeleri tencereye koyup su ekleyin
*Fasulyeler pişinceye kadar pişirin
*Su eksik kalırsa ekleyin fasulyeler piştikten sonra kup kup doğradığımız soğanı ve tuzu koyup zeytinyağında kavurun
*Pembeleşince de fasulyeleri ekleyip 23 dk daha kavurup altını kapatın
*Ayrı tencerede zeytinyağ ve tereyağ karışımıyla (yağı isteğinize gore ayarlayın ben yağ cok sevmediğimden az koydum ) normal pilav yapar gibi pilav yapılacak
*Pilav ve fasulye tam soğuduktan sonra malzemeler karıştırılacak 12 saat dinlendikten sonra sıcağa yakın ılık şekilde servis edilecek Afiyet olsun
Not: eğer fasulye ağırlıklı istiyorsanız fasulyesini fazla koyabilirsiniz ben pilav ağırlıklı sevdiğimden pilav ağırlıklı yaptım ilk yiyen arkadaşlarım tarifini aldı sizinde beğeneceğinizi duşunuyorum