Perhiz yapanların seçim ettiği yiyeceklerden bir tanesinin karabuğday olduğunu gösteren Besin ve Perhiz Uzmanı Merve Güler, karabuğday ile ilgili merak edilenleri anlattıkarabugdayinfaydalarivekarabugdaylitarifler5c43cb0e54c2djpegalt Karabuğdayın faydaları ve karabuğdaylı tariflerBAĞIRSAKLARI ÇALIŞTIRIYOREsansiyel mineraller açısından iyi bir kaynak olan karabuğday ununun öteki tahıl unlarından daha yüksek oranda çinko, bakır ve magnezyum içerdiğini ifade eden Gıda ve Perhiz Uzmanı Merve Güler, karabuğdayın aynı zamanda yüksek miktarda B1, B2, B3 ve E vitamini içerdiğini kaydettiGüler, Karabuğday, lif ve vitamin içeriğinin zengin olmasından dolayı diyetlerde sık kullanılıyor Lif içeriğinin artı olması uzun vakit tokluk şehvetli veriyor Bu Nedenle bağırsakların hızlı çalışmasını sağlıyor Bilhassa sık acıkan şahısların daha kararlı perhiz yapmasına yardımcı oluyordedikarabugdayinfaydalarivekarabugdaylitarifler5c43cb0f62607jpegalt Karabuğdayın faydaları ve karabuğdaylı tariflerKabuğu soyulmuş ve öğütülmemiş karabuğday, lapa veya un şekline getirilerek, pankek, noodle ve bisküvi hazırlamada seçim edildiğini kaydeden Güler, Yüksek biyoyararlılığa sahip protein ve dengeli aminoasit kompozisyonu taşıyan karabuğday, en çok Çin, Rusya Federasyonu, Kazakistan ve Ukrayna'da yetişiyorAsya'da noodle ve jel yapımında, Avrupa ve Rusya'da pankek yapımında, İtalya'da ise makarna yapımında kullanılıyor Oldukça kayda değer bir içeriğe sahip geleneksel bir beslenme olan karabuğday gluten içermiyor bu nedenle çölyak hastası olan kişiler de karabuğdayı rahatlıkla tüketebiliyor Alerjik bir etkiye görülmüyordedikarabugdayinfaydalarivekarabugdaylitarifler5c43cb0f6df3djpegalt Karabuğdayın faydaları ve karabuğdaylı tariflerİsmine karşın buğday ile akrabalığı olmayan ve kuzukulağıgiller ailesine ast karabuğday, Çin'in dağlık bölgelerinde ve kuzey yarımküre ülkelerinde yetiştiğini ifade ederek, Yüksek doruklarda kısa bir sürede yetişebilme özelliği bulunan karabuğdayın tarımı, ikinci derece tarım olmasına karşın tahıl üretimi yapan ülkelerin hemen hepsinde üretiliyorEkinler (karabuğday) tahıl olmasa da tatbik benzerliği sebebiyle ekin tohumları, tahıl tanecikleriyle beraber sınıflandırılıyor Tahıl taneleri genelde insan besini ve hayvan yemi olarak kullanılıyordediSALATA YA DA ÇORBASI YAPILABİLİYORGıda ve Perhiz Uzmanı Merve Güler, karabuğday ile yapılabilecek birkaç tarifi ise şöyle paylaştı; karabugdayinfaydalarivekarabugdaylitarifler5c43cb0f768d9jpegalt Karabuğdayın faydaları ve karabuğdaylı tarifler