Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Karabuğday Pilavı

Karabuğday Pilavı
0
89

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
karabugday-pilavi-1.jpg

Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Gereçler

  • 1 su bardağı karabuğday
  • 1 kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (tereyağı ve zeytinyağını dileyen karıştırabilir)
  • Tuz
  • Gereğince sıcak su.
  • Dileğinize nazaran ölçüleri artırıp azaltabilirsiniz.

Karabuğday Pilavı Tanımı Yapılışı

  1. Tereyağını tencereye koyuyoruz. Biraz eriyince içine soğanı yemeklik doğruyoruz ve az kavuruyoruz.
  2. Yavaşça kavrulduktan sonra içine buğdayı ekliyoruz. Biraz da buğdaylar ile kavuruyoruz.
  3. Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynatılmış et suyu yahut su ek ediyoruz.
  4. Benim buğdayım geç piştiği için biraz fazla su koydum
  5. Siz olağan bulgur pilavı üzere de suyunu koyabilirsiniz buğdayınızın cinsine nazaran.
  6. Harlı ateşte kaynamaya başlayınca altını düzgünce kısıp pişmesini bekliyoruz.
Afiyet olsun. Biz çok seviyoruz.
 
858,505Konular
982,685Mesajlar
33,049Kullanıcılar
arliekaneSon üye
Üst Alt