
Karabuğday Pilavı Tanımı İçin Gereçler
- 1 su bardağı karabuğday
- 1 kuru soğan
- 2 yemek kaşığı kadar tereyağı (tereyağı ve zeytinyağını dileyen karıştırabilir)
- Tuz
- Gereğince sıcak su.
- Dileğinize nazaran ölçüleri artırıp azaltabilirsiniz.
Karabuğday Pilavı Tanımı Yapılışı
- Tereyağını tencereye koyuyoruz. Biraz eriyince içine soğanı yemeklik doğruyoruz ve az kavuruyoruz.
- Yavaşça kavrulduktan sonra içine buğdayı ekliyoruz. Biraz da buğdaylar ile kavuruyoruz.
- Üzerini 2 parmak geçecek kadar kaynatılmış et suyu yahut su ek ediyoruz.
- Benim buğdayım geç piştiği için biraz fazla su koydum
- Siz olağan bulgur pilavı üzere de suyunu koyabilirsiniz buğdayınızın cinsine nazaran.
- Harlı ateşte kaynamaya başlayınca altını düzgünce kısıp pişmesini bekliyoruz.