
Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı İçin Materyaller
- 1 su bardağı karabuğday (greçka)
- 2 su bardağı sıcak su
- Zeytinyağı
- Tuz, karabiber, kuru nane
Karabuğday Pilavı (Greçka) Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Kokusuz bir karabuğday pilavı yapmak için karabuğdayı bol suda güzelce yıkayalım ve en az 20 dk sıcak su da beklettikten sonra suyunu süzüp tekrar bir kaç sefer yıkayalım.
- Daha sonra tencereye zeytinyağını koyup fazla ısınmadan karabuğday ımızı ek edip biraz kavuralım.
- Daha sonra sıcak suyumuzu üzerine döküp tuz, kuru nane ve karabiber ile tatlandırıp, ağzını kapatıp, ocağında altını kısıp demlemeye bırakalım.
- Suyunu çekip piştikten 10-15 dk sonra servis edebilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.