bilgisayarci
FD Üye

Kara Lahana Sarması Tarifi İçin Malzemeler
- 4 bağ kara lahana
- 2,5 su bardağı pirinç
- 2 yada 3 adet soğan
- Yarım su bardağı zeytin yağı
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 2 tatlı kaşığı tuz
- Kuru nane (Dileyen karabiberde ekleyebilir)
Kara Lahana Sarması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce kara lahanaları fazla yumuşatmadan kaynar suda haşlayalım.
- Pirinci yıkayıp, süzün soğanları blendırdan geçirip üzerine dökün.
- Yarım su bardağı zeytinyağı ve salçasını koyun.
- Tuzunu ve nanesini ekleyerek iç harcımızı hazır hale getirelim.
- Tencerenin en altına ben büyük yaprak koydum yapraklarınız küçükse iki tane de koyabilirsiniz sarmaların tencereye yapışmaması için.
- Uygun şekilde keserek parçalara ayırdığınız kara lahana yapraklarını tezgaha alarak bir kenarına iç harcından koyun ve sarın.
- Üzerinin karalahana sarmaların dizin.
- Sarmaların hizasına gelene kadar kaynamış su veya ben haşladığım kara lahanaların suyunu kullandım daha lezzetli oldu koyabilirsiniz.
- Önce hızlı ateşte kaynatın sonra ocağı kısık ateşe ayarlayıp sarmalar yumuşayana kadar pişirin.
- Piştikten sonra üzerini örtün kapatın yarım saat dinlendirin. Afiyet olsun????????
Kara Lahana Sarması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı