
Kapya Biberli Tavuklu Mantarlı Dolma Tanımı İçin Gereçler
- 9 adet orta uzunluk kapya biber
- 600 gram tavuk göğsü
- 600 gram mantar
- 4 adet orta uzunluk patates
- 4 adet yeşil biber
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 4 diş sarımsak
- 2 adet orta uzunluk kapya biber
- Karabiber
- Acı pul biber
- Tuz
- Karışık baharat
- 6 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kaşar peyniri
Kapya Biberli Tavuklu Mantarlı Dolma Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Patatesleri soyup küçük küplere keselim ve tavada bol kızgın yağda biraz pembeleşinceye kadar kızartalım. Tavuk göğsünü de küçük küplere keselim ve patates kızarttığımız yağda yüksek ateşte tavada pişene dek karıştırarak biraz pembece kızartalım.
- Peçete serilmiş tabaklara alıp farklı ayrı bekletelim. Mantarı orta irilikte küplere kesip derin bir tava içine 4 yemek kaşığı sıvı yağ koyalım. En yüksek ateşte mantarları karıştırarak suyunu alıp çekene kadar pişirelim.
- Susuz kalan mantara 2 yemek kaşığı sıvı yağ ekleyip üzerine sarımsak yemeklik doğranmış soğan ve biberlerini ekleyelim. 5 dakika karıştırıp soteleyelim.
- Sonra kısık ateşe getirip kapağı örtelim. 5 dakika pişirelim. Pişen sebzeler üzerine kızarmış patatesleri ve baharatları ekleyip karıştıralım. Kapak örtülü kısık ateşte 6 dakika pişirelim.
- Sonra pişmiş tavuk etlerini ek edelim karıştıralım. 3 dakika daha pişirip ocaktan alalım. Kapya biberlerini karnı yarık halinde bıçakla düzgünce kesip oyuklar yapalım. İç harcından çokça içlerine dolduralım.
- Biberlerin etrafını kızarması için fırça ile sıvı yağ sürelim. Fırın tepsisine dizelim. Üzerlerine kaşar peyniri dilimi koyalım.
- Evvelden ısıtılmış 200 derecelik fırında kaşar peynirleri eriyip kızarana kadar pişirelim. Herkese afiyet olsun.