Kapya Biberli Kahvaltı Şöleni Tanımı İçin Gereçler
- 3 adet kapya biber
- Lor peynir (ya da dilek ettiğiniz bir peynir çeşidi)
- 5 adet zeytin doğranmış
- 1 avuç mısır
- 4- 5 adet kadar turşusu
- Yumurta 2 tane haşlanmış
- Maydanoz
- Dereotu
- Tuz, pul biber, kekik, nane, karabiber
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Nar ekşisi
Kapya Biberli Kahvaltı Şöleni Tanımı Yapılışı
- Kapya biberleri yıkayın ve kurulayın, bir kaç yerinden bıçakla delikler açın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsinize serin.
- Evvelce ısınmış 180derece deki fırınızda yaklaşık 25 30dk közlensin.
- Közlendikten sonra (dilersenşz buzdolabı poşetine koyup ağzını kapatın bu halde de 20dk bekletin. Kabukları çok daha rahat çıkması için).
- Haşlanmış yumurtalarınızı dilimleyin, zeytin maydanozu ve dereotunu içine kıyın, dilediğiniz ölçüde lor peynirinizi ekleyin, mısırınız, turşunuz ve baharatlarıda ek edip harmanlayın.
- Son olarak kabuklarını doyduğunuz kapri biberlerinizi şeritler halinde kesip karışıma ek edin, zeytinyağı ve nar ekşisini de istediğiniz ölçüde ek ettikten sonra, hoş bir servis tabağına kahvaltınızı alabilirsiniz.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.