Kapya Biber Sosu Tarifi İçin Malzemeler
- 5 kilo kırmızı kapya biber
- 1 baş sarımsak
- 1 çay bardağı sirke
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı zeytinyağ
- Göz kararı tuz
- 1 küp şeker
Kapya Biber Sosu Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Kapya biberleri fırın tepsisine diziyoruz ve fanlı ayarda 200 derecede kabukları soyulacak kıvama gelene kadar pişiriyoruz.
- Pişen biberlerin kabuklarını soyup küp küp doğruyoruz. (çekirdeklerini ayıklarsak daha iyi olur).
- Tenceremizin içerisine sirke, sıvı yağ ve küçük küçük doğradığımız sarımsakları ekleyip kaynayana kadar pişiriyoruz.
- Kaynayan karışımın içerisine doğradığımız kapya biberleri ekliyoruz.
- Damak zevkinize göre göz kararı tuz ve 1 küp şekeri de ekliyoruz. 5 dakika kadar birlikte kaynatıyoruz.
- Sıcakken kavanozların içerisine ekliyoruz.
- Biberlerin üzerini örtecek kadar zeytinyağ ilave ediyoruz.
- Ve kapakları iki ileri bir geri şeklinde sıkıca kapatıyoruz. Ve kapya biberli sosumuz hazır????.
Ertesi günü dahi tüketebilirsiniz.
1 sene kadar serin bir yerde muhafaza edebilirsiniz.
Kapakları kapatmadan önce muhakkak kaynatınız.
Tarifimi deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ????.
Kapya Biber Sosu Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.