Kapya Biber Mezesi Tanımı İçin Materyaller
- 7 adet kapya biber
- 3 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı sirke (Üzüm yada elma fark etmez)
- 1,5 su bardağı su
- 3 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım tutam maydanoz
Kapya Biber Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Öncelikle bir kabın içerisine kapya biberleri güzelce yıkayıp 2 parmak kalınlığında doğrayalım.
- Doğradığımız biberleri bi tencereye alıp 1,5 su bardağı suyu ekliyelim.
- Biberlerimiz yumuşayıp suyunu çekene kadar pişirelim.
- Pişen biberlerin içine 3 yemek kaşığı sıvı yağı ekleyip 1-2 dk daha karıştıralım.
- Pişen biberlerimizi soğumaları için bi tabağa alalım.
- Bir kasenin içine 3 diş sarımsağı rendeleyelip ,sirke,tuz ve maydanozu alalım güzelce karıştırıp soğuyan biberimizin üzerine döküp karıştıralım. Deneceklere şimdiden afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.