bilgisayarci
FD Üye

Kapya Biber Dolması Tarifi İçin Malzemeler
- 8-10 adet kapya biber
- 2 su bardağı dolmalık pirinç
- 3-4 adet domates
- 2 adet kuru soğan
- 3-4 dis sarımsak
- 1 avuç kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı nar ekşisi
- Yarım yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- Sıvıyağ
- Tuz
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay k biber salçası
Kapya Biber Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Biberlerin baş kısımları kapak olarak kullanılmak üzere kesilir.
- İçleri boşaltılıp ayıklanır.
- Geniş bir kap içerisine şu, tuz ve nar eksisi ilave edilir.
- Biberler suyun içerisine alınır 15-20 dk bekletilir.
- Kuru soğan, domates, maydanoz, sarımsak incecik doğranır.
- Pirinç yıkanarak süzülür.
- Tüm malzemeleri karıştırma kabına alınır.
- Salçalar, nar eksisi, baharatlar ve sıvı yağ eklenerek iç harcı hazırlanır.
- Biberler süzeğe çıkartılarak ters çevrilir.
- İçlerindeki su boşaltılır.
- Hazırlanan iç harcı biberlerin içine ağız kısmında boşluk kalacak şekilde doldurarak kapakları kapatılır.
- Tencereye yerleştirilir, üzerine az tuz serpiştirilir.
- Biberlerin hizasına kadar sıcak su eklenir.
- Kaynadıktan sonra, kısık ateşte pişirilir.Afiyet olsun .
Kapya Biber Dolması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı