Kapya Biber Çorbası (Tavuk Suyuna) Tanımı İçin Gereçler
- 2 adet kapya biber
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 2 adet havuç (Küçük)
- 1 adet kabak
- 1 yemek kaşığı bulgur
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 su bardağı tavuk suyu
- 4 su bardağı sıcak su
- 1 diş sarımsak
- Tuz
Kapya Biber Çorbası (Tavuk Suyuna) Tanımı Yapılışı
- Zerzevatları küp küp doğrayalım.
- Tencereye zeytinyağını alalım. Soğanı ve sarımsağı hafif kavuralım. (sarımsağı rendeleyelim).
- Tüm zerzevatları sırası ile ekleyelim.
- Tavuk suyunu sıcak suyu ek edelim.
- Tuzunu da ekleyerek. Sebzeler yumuşayana kadar pişirelim.
- Piştikten sonra blendardan geçelim.
- Ben biraz koyu kıvamlı yaptım siz tercihe nazaran ayarlayabilirsiniz.
- Üzerine hafif nane dökerek servis yaptım.
- Ekmek kesimleri koyarak ta yedirebiliriz. Afiyet ve şifa olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.