elektronikci
FD Üye

Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 2 adet yumurta 1 tanesinin sarısı üzerine
- 1 adet rendelenmiş patates
- 1 adet rendelenmiş havuç
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 1/2 (yarım) demet dereotu
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 4.5 su bardağı un
- Beyaz peynir
Kapış Kapış Gidecek Mayasız Katı Yağsız Sebzeli Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına yumurta,yoğurt,sıvı yağ ilave ediyoruz hepsini iyice çırpıyoruz.
- İçine rendelenmiş patatesleri suyunu avcumuzla sıkıp ilave ediyoruz.
- Havucu ilave ediyoruz.
- Biberleri ve dereotunu ince kıyım doğrayıp ilave ediyoruz.
- Kabartma tozu,tuzunu ilave ediyoruz hepsini karıştırıyoruz unu ilave ediyoruz yumuşak kıvamlı hamur elde ediyoruz.
- Hamuru şekillendirirken ellerimizi sıvı yağla yağlıyoruz.
- Hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıyoruz.
- Arasına arzu ettiğimiz bir çeşit peynirden koyuyoruz şeklini oluşturuyoruz.
- Yağlı kağıt serili bir tepsiye hepsini diziyoruz üzerine yumurta sarısı sürüp 170 derece önceden ısınmış fırında altı üstü kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyetle.