Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapalı Pizza

Kapalı Pizza
0
76

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kapali-pizza.jpg

Kapalı Pizza Tanımı İçin Gereçler


Hamuru:
  • Yarım paket yaş maya (25 gr)
  • 1,5 çay bardağı ılık su (2, 5 dl)
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağı
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 4 çay bardağı un
  • Yarım çay bardağı kepek unu
  • 1 çay bardağı durum buğdayı unu
Hamurun üzerine:
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağı
İçine:
  • 500 gram tavuk kıyma
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük kuru soğan
  • 7-8 adet mantar
  • 3 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı pulbiber
  • 1 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım domates konserve
  • 200 gram mısır
  • 100 gram jalepenyos
  • 100 gram çekirdeksiz zeytin

Kapalı Pizza Tanımı Yapılışı

  1. Maya su ile eritilir.
  2. Yağ tuz ve şeker eklenir.
  3. Hamur yoğurulur ve üzerine 1 yemek kaşığı sıvı yağ konarak üzeri kapalı bir biçimde 1 saat dinlendirilir.
  4. Öbür tarafta kıyma suyunu çekene kadar kavrulur.
  5. Yağ ve ince doğranmış soğan eklenir.Mantar eklenir.
  6. Biraz kavrulduktan sonra baharatlar, tuz, domates, salça ve domates konservesi eklenerek 1-2 dakika daha pişirilir.
  7. Mısır, jalepenyos ve zeytin eklenerek karıştırılarak kenara alınır ve biraz soğumaya bırakılır.
  8. Fırının altı farlı en son dereceye açılarak tepsi içinde bırakılır.
  9. Hazır olan hamur 4 eşit kesime bölünür.
  10. Her kesim açılarak yarısına kıymalı harçtan konularak ay biçiminde kenarları kıstırılarak kapatılır ve tepsi kağıdına konur.
  11. Birebir süreç öteki hamurlar ilede yapılır.
  12. Havasının çıkabilmesi için pizzaların üzerine bir kaç küçük delikler açılır.
  13. Kapalı pizzalar kağıdıyla birlikte kızgın olan tepinin üzerine konularak fırının altı farlı 225 dereceye kısılır ve yaklaşık 7-10 dakika ortası pişirilir.
Afiyet olsun.

İyi üç aylar.
 
858,505Konular
982,692Mesajlar
33,052Kullanıcılar
orxanSon üye
Üst Alt