Kapalı Pide Tanımı İçin Materyaller
- 6-7 su bardağı un
- 1 yemek kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Aldığı kadar ılık su
- 4-5 orta uzunluk haşlanmış patates
- 2-3 orta uzunluk soğan
- Kara biber
- Pul biber
- 1 yemek kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- Yarım demet maydanoz
Kapalı Pide Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Evvel hamuru kulak göğsü kıvamında yoğuruyoruz 30-40 dakika ılık bir yerde mayalandırıyoruz bu ortada bir tavaya yağ alıp yemeklik doğradığımız soğanları ekleyip baharatları ekliyoruz.
- Üzerine patatesleri ekleyip biraz kavuruyoruz en son maydanozu ekleyip ocağın altını kapatıyoruz ve soğumaya bırakıyoruz.
- Mayalanan hamuru mandalina büyüklüğünde bezelere ayırıyoruz bir örtüyle üzerlerini kapatıp birinci yaptığımız bezeyle başlıyoruz.
- Sırayla merdane yada oklava yardımıyla ince ince açıp içine içi koyup üstünü kapatıp kenarlarına birazdaha bastırarak ocaktada evvelden ısıtılmış tavada iki tarafı kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ocaktan alınca hafif üzerini yağlıyoruz deneyeceklere şimdiden afiyet olsun (Dilediğiniz içi kullana bilirsiniz peynir, ıspanak, patlıcan vs).
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.