Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kapalı Pide Tarifim

Kapalı Pide Tarifim
0
38

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
47
Konum
Rusya
F-D Coin
111
kapali-pide-tarifim.jpg

Kapalı Pide Tanımım İçin Materyaller


Hamuru için;
  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 su bardağı ılık su
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı silme tuz
  • 1 paket yaş maya
  • 1 kilo un
İç harcı için;
  • 1 kilo kıyma
  • 3-4 adet kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
Üzeri için;
  • Tereyağı

Kapalı Pide Tanımım Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
  1. Birinci önce  unu yoğurma kabına alıyoruz ortasını açıyoruz.
  2. İçerisine sütümüzü ,yağımızı ,mayamızı ,şekerimizi koyuyoruz.
  3. Sonra öbür gereçleri ekleyip yoğuruyoruz .
  4. Mayalanması için hamurun üzerini kapatıp bekliyoruz.
  5. Hamurumuz mayalanıncaya kadar bizde içini yapıp soğumaya bırakıyoruz.
  6. Birinci evvel kıymalarımızı kavuruyoruz .
  7. Daha sonra soğanını ekleyip baharatlarını da katıp karıştırıyoruz .
  8. Soğanları hafif pişince altını kapatıp soğumaya bırakıyoruz.
  9. Daha sonra mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapıyoruz her birini merdane yardımı ile uzun bir biçimde açıyoruz.
  10. İçerisine bol kıyma harcından koyuyoruz ve kenarlarını kapatıyoruz.
  11. Elimizle biraz uzattıktan sonra tepsimize alıyoruz.
  12. Bu ortada hamurları açmaya başlarken fırınımızı 230 derecede fansız ayara alıp fırınımızın sıcak olmasını sağlayalım.
  13. Daha sonra pidelerimizi fırına veriyoruz ,çıktıktan sonra üzerine sıcak sıcak tereyağı sürüyoruz deneyecek olan herkese afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt