Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kanserle savaşan 5 besin

Kanserle savaşan 5 besin
0
139

makaleci

FD Üye
Katılım
Ocak 14, 2020
Mesajlar
87,772
Etkileşim
8
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
73
Kanser, İngilizce de “yengeç (burcu)” manasına gelir. Yengeç düşmanını kıstırdıktan sonra sıkıca fiyat ve yavaş yavaş kemirerek mekan.

Kanser de tedavi edilmediği takdirde, kişisi giderek zayıflatıp halsiz düşürür ve ahir öldürür. İşte kıskançlara yakalanmamak için 5 besin.

Lahana

Velev çiğ velev turşu istersen pişmiş olarak tüket. Fakat tüket, bu marazlarla savaşan besini. Tabi çiğ olarak tüketirsen daha çok yararlı besin ögesini vücuduna alırsın. Kanserden korunmada kıymetli bir tarafa sahip. İçerisinde birçok antioksidan husus var. Başkaca yapısındaki sülforafan sayesinde kanser hücrelerinin çoğalmasını ve büyümesini engellediğini gösteren çalışmalar mevcuttur. Lahana güçlü mayalanabilen bir bakteri olan ve probiyotik olarak bilinen Lactobacillus içerir. Lactobacillus marazlarla uğraş eden güzel bakterilerdendir. Tüm uygun bakteriler üzere bu bakteride topraktan geliyor ve sindirim sistemi sıhhatini artırıyor. Sağlıklı bir bağışıklık sistemi tüm marazlardan korunmak ve illetle savaş etmek için değerlidir. C vitamini antioksidandır. Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir. Lahananın içerisindeki C vitaminin emilimi mayalanma süreci sırasında artar. Lahana turşusu sevenler artı bir puan aldı.

Brokoli

Yeniden turpgiller ailesinden bir zerzevat. Brokolinin içerisindeki sülforafan unsurunun; laboratuvar ortamında kalın bağırsak, prostat, yumurtalık, yemek borusu ,cilt, lösemi, lenfoma ve melanom üzere birçok kanser hücrelerini öldürdüğü tespit edilmiştir. Pekala sülforafan bunu nasıl yapar?

Tümörün yayılma suratını yavaşlatmaya çalışır.

Kanserojenlerden zarar gören hücrelerinin kendini onarmasına imkan verir.

Vücudun kanserojenlerden temizlenmesini hızlandırır.

C vitamini, selenyum ve beta-karoten üzere antioksidanlarda zengindir. Yani bağışıklık sistemimiz için harika bir besin. Brokoliyi al et ile birlikte tüketirseniz, etin pişirme metotlarından kaynaklanan zararlı tesirlerini daha aza indirgersiniz.

Ek malumat: Yapılan bir araştırmaya nazaran; 3 günlük brokoli filizlerindeki sülforafan orantısı yetişkin brokoliden 10-100 kat daha çokça bulunmuştur.

Vahşi(Yabani) Orman Meyveleri

Tabiatta bizatihi yetişen daha çok al, mavi, koyu mor renklerinde olan meyvelerdir. Böğürtlen, yaban mersini, ahududu, çilek, kızılcık, vişne üzere. Yabani meyveler antosiyanin çokça ölçüde bulunur. Al ve mor renk yelpazesi içerindeki meyve ve sebzelere renk veren bir pigmenttir antosiyanin. Antosiyanin çok güçlü antioksidan özelliğe sahiptir. Yapılan bir çok hayvan çalışmalarında antosiyaninlerin kanser hücrelerinin büyümesini yavaşlattığı ve engellendiği bulunmuştur. Ayrıyeten antosiyaninler; hücre ve doku harabiyeti sonucu oluşan inflamasyonu ve kan damar duvarı hasarlarını engellediği bulunmuştur. Yapısındaki C vitamini bağışıklık sistemini güçlendirirken, lif sindirim sistemini düzenler ve kolon kanseri riskini azaltır.

Ceviz

Görünüşü dimağın loblarına benzeyen bir yağlı tohumdur ceviz. Dimağın loblarına benzemesinin de vardır bir hikmeti. Zira dimağ sıhhati için gerekli olan gümüş iyonlarını içerir. Gümüş elementi dimağ dokusu tarafından kullanılır. Ceviz yüksek ölçüde omega-3 yağ asitleri içerir. Velev öbür yağlı tohumlar arasında ipi göğüslemiştir. L-arginin, E vitamini, selenyum ve magnezyum açısından zengindir. L- arginin arter duvarlarının elastikiyetini artırır ve pıhtılaşmasını azaltarak kan-damar sıhhatini korur. Ceviz yüksek ölçüde omega-3 ve antioksidan içermesi sayesinde tümörlerin gelişimini yavaşlatarak göğüs kanseri riskini azaltır. Ayrıyeten yapısındaki fitosteroller kalın bağırsak, prostat ve göğüs kanserine karşı korucudur. Günde ; 2 tane tam ceviz yemeyi unutma!

Sarımsak

Kökeninin Güneybatı Asya olduğu düşünülen ve eski çağlardan bu yana şifa olarak kullanılan zambakgiller familyasındandır sarımsak. Sarımsağın hücresel bağışıklığı sağlaması ve yaşlanma önleyici tesiri üzere maddelendirmeye kalksam bir sahife özelliği vardır. En büyük tesiri beyaz kan hücrelerinin sayısını artırarak bağışıklık sistemimizi müdafaasıdır. Ancak ben bugün antikanserojen tesirinden bahsedeceğim. Yerküre Kanser Araştırma Merkezi tarafından yapılan bir araştırmaya nazaran kolon kanserinde sarımsak ve soğan kanser yapıcı unsurları başlangıç aşamasında engellemektedir. Yapılan diğer araştırmaya nazaran cilt, ağız, mide, göğüs, kolon ve prostat kanseri gelişimini önlemektedir. İçerisindeki glutatyon başta kanser olmak üzere birçok illetin nedeni olan bağımsız radikalleri hücre içerisinde yok eder. Sarımsağı çiğ olarak tüketmek emilim orantısını artırır. Çiğneyerek yendiğinde ve yoğurda katarak tüketildiğinde biyoyararlığı daha yüksektir.

 
858,505Konular
982,771Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt