Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kanserin gelişimini etkileyen faktorleri anlamak

Kanserin gelişimini etkileyen faktorleri anlamak
0
72

ahmet0135

FD Üye
Katılım
Nis 13, 2018
Mesajlar
3,753
Etkileşim
89
Puan
48
F-D Coin
0
Kansere giden surec olan kanserojenez birkac aşamadan olu­şur Kanser oncesi hucresel hasarla başlayıp zaman icinde habis değişimle oluşur İlk adım hucresel anormalliklerin oluş­masıdır; bu, sonucta kansere yol acar Bu anormallikler adolesanlık sırasında, ergenlikten hemen sonra oluşur Cocukluk­taki sağlıksız beslenmenin, cinsellik hormonunun aşırı ure­timine ve erken yaşta goğus dokusunda, yıllar sonra kanserin oluşmasına neden olacak patolojik değişiklikler oluşturduğunu unutmayın
Erken yaşta ergenliğin başlamasının riskteki artışın onemli bir işareti olduğu bilinmektedir; ayrıca, yumurtalık hormon­larının goğus kanserinin gelişmesinin butun aşamalarında onemli bir rolu olduğuna dair sayısız kanıt vardır Bir kadın ne kadar erken olgunlaşırsa, ki bu ilk regl doneminin olduğu yaş demektir, goğus kanseri olma riskinin o derece arttığı doktorlar tarafından bilinen bir bilgidir Erken yaşta regl ve vucut kilosunun fazla olması goğus kanseri riskinin artması anla­mına gelmektedir
Kadınlar etkilenen tek cins değildirler; erken olgunlaşma­nın neden olduğu risk artışı prostat kanseri ve testis kanseri icin de gecerlidir Daha hızlı buyuyup olgunlaşırsak, kanser riskimiz artar ve daha hızlı yaşlanırız Laboratuvar hayvan­larında da aynı şeyi goruruz; daha cabuk buyumeleri icin onları fazla beslersek, daha genc olurler
Yuzyılımızda Batı toplumlarında regl başlangıcı gittikce daha erken yaşta olmaktadır Birleşik Devletler’deki ortalama yaş on iki yaş civarıdır Dunya Sağlık Orgutu’ne gore, 1840 yılında ergenliğin başlama yaşı ortalama 17 ‘ydi
Batı Avrupa ve ABD’de regl yaşının 17′den yaklaşık on ikiye indiği donemde, Batı dunyasının yeme alışkanlıklannda onemli bir değişiklik meydana gelmiştir Yağ, işlenmiş kar­bonhidrat, peynir ve et tuketimi artmış, nişastalı bitkiler gibi kompleks karbonhidratların tuketimi fazlasıyla azalmıştır
 
858,505Konular
982,762Mesajlar
33,063Kullanıcılar
netflixdunySon üye
Üst Alt