Kanseri Onleyen Besinler
Kanseri Onleyen Yiyecekler
Kanseri Onleyen Antioksidanlar
Antioksidanları serbest radikallerle hasara uğramış hucrelerimizi koruyan maddeler olarak tanımlanıyor Serbest radikaller ise vucudun normal metabolik faaliyetleri sırasında ortaya cıkan ve hucrelere saldırarak yapılarını bozan kararsız molekuller olarak tanımlanmakta
imageskanserionleyenantioksidanlar5afed6057f4f6
Antioksidanlar, diğer molekullerden aldığı elektronlarla DNA ’ya zarar veren serbest radikallerin taşıdığı elektriği, etkisiz hale getirir Serbest radikallerin verdiği zararlar, yaşlanma ve kanser gelişimi de dahil olmak uzere pek cok hastalıkla ilişkilendiriliyor Antioksidanlar kanseri yavaşlatabiliyor veya kansere karşı koruyabiliyor
Antioksidanların kanseri onlemedeki rolunu destekleyen kanıtlar sunan laboratuar calışmaları bulunmaktadır Bunun yanı sıra, antioksidan takviyelerinin faydalı olmadığını gosteren klinik calışmalar da bulunmaktadır Benzer şekilde, antioksidanların kemoterapi veya radyasyon tedavisinin (olumlu) etkisini arttırdığına dair goruşler de belirsizliğini korumaktadır
Antioksidan takviyeleri ile ilgili klinik deneyler belirsiz ve tedavi sırasındaki tamamlayıcı etki ve yararları halen bir tartışma konusu iken, MD Anderson Butunleyici Tıp Programı Direktoru Lorenzo Cohen, antioksidanların doğal yollardan alınmasını tavsiye ediyor Araştırmalar antioksidan acısından zengin meyve ve sebzelere dayalı beslenmenin bazı kanser turleri riskini duşurebildiğini gosteriyor
Kanseri Onleyen Yiyecekler
Kanseri Onleyen Antioksidanlar
Antioksidanları serbest radikallerle hasara uğramış hucrelerimizi koruyan maddeler olarak tanımlanıyor Serbest radikaller ise vucudun normal metabolik faaliyetleri sırasında ortaya cıkan ve hucrelere saldırarak yapılarını bozan kararsız molekuller olarak tanımlanmakta
imageskanserionleyenantioksidanlar5afed6057f4f6
Antioksidanlar, diğer molekullerden aldığı elektronlarla DNA ’ya zarar veren serbest radikallerin taşıdığı elektriği, etkisiz hale getirir Serbest radikallerin verdiği zararlar, yaşlanma ve kanser gelişimi de dahil olmak uzere pek cok hastalıkla ilişkilendiriliyor Antioksidanlar kanseri yavaşlatabiliyor veya kansere karşı koruyabiliyor
Antioksidanların kanseri onlemedeki rolunu destekleyen kanıtlar sunan laboratuar calışmaları bulunmaktadır Bunun yanı sıra, antioksidan takviyelerinin faydalı olmadığını gosteren klinik calışmalar da bulunmaktadır Benzer şekilde, antioksidanların kemoterapi veya radyasyon tedavisinin (olumlu) etkisini arttırdığına dair goruşler de belirsizliğini korumaktadır
Antioksidan takviyeleri ile ilgili klinik deneyler belirsiz ve tedavi sırasındaki tamamlayıcı etki ve yararları halen bir tartışma konusu iken, MD Anderson Butunleyici Tıp Programı Direktoru Lorenzo Cohen, antioksidanların doğal yollardan alınmasını tavsiye ediyor Araştırmalar antioksidan acısından zengin meyve ve sebzelere dayalı beslenmenin bazı kanser turleri riskini duşurebildiğini gosteriyor