elektronikci
FD Üye

Kanlıca Mantarı Kavurması Tarifi İçin Malzemeler
- 1 kilo kanlıca mantarı
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 orta boy soğan
- 1 çay kaşığı tuz
Kanlıca Mantarı Kavurması Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
Merhaba arkadaşlar Bolu Mengenimizin meşhur kanlıca mantarı daglardan topladığımız tadına doyum olmayan lezzetlimi lezzetli mantar tarifim. Var ????????.
- Mantarlarımızı güzelce ayıklıyoruz kurtlu kısımları çıkabiliyor ona dikkat edelim mantarımızı yıkayıp yemeklik doğrayalım.
- Bir kabın içersinde biraz sirkeli suda ıslatalım toprağı gitsin diye ardından bir tencereye sıvı yağını ekleyelim ve yemeklik doğranmış soğanı ekleyip kavurmaya başlayalım.
- Mantarımızın suyunu süzelim ve tencereye mantarı ekleyelim ve pişirmeye başlayalım suyunu salıp çekinceye kadar pişirelim, ocaktan almaya yakın tuzunu atalım ve servis edelim.
- Ben başka baharat atmıyorum mantarın tadı böyle daha güzel oluyor baharat sevenler isteğe göre atabilir.
Deneyenlere şimdiden afiyet olsun ☘
Kanlıca Mantarı Kavurması Tarifi Fotoğraflı Yapılışı