
Kandil Simiti Tanımı İçin Materyaller
- 1 fincan sıvı yağ1 adet yumurta
- 2 çorba kaşığı yoğurt
- Yarım paket(125g) tereyağ (yoksa margarin de kullanılabilir.)
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım paket kabartma tozu
- Alabildiği kadar un
- Koyacağınız yumurtanın akı ve susam
Kandil Simiti Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yağı, şekeri, yumurtanın sarısı(beyazını üstü için ayırıyoruz. )
- Yoğurt, sıvı yağ, tereyağ(veya margarin), tuzu ve yarım paket kabartma tozunu güzelce karıştırıyoruz.
- Sonra azar azar unu ekliyoruz.Böylece yağlı bir hamurumuz oluyor.
- Elimize bir kesim alıyoruz ve halka hallerinde yapıyoruz. (isteyen istediği biçimde yapabilir. ).
- Farklı bir kaba ayırdığımız yumurta akını ve bir fincan su ile çırpıyoruz.
- Sonrasında yaptığımız halka formundaki tuzlu kurabiyelerimizi evvel bu karışıma sonra da susama batırıp yağlı kağıtla kaplanmış tepsiye diziyoruz.
- 180°de 20-25 dkda hazır oluyor. (tabi bu müddet fırından fırına değişebilir. ).