Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
36

tekin

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,426
Etkileşim
0
Puan
36
Yaş
96
F-D Coin
80

Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler


Kandil simidi için;
  • 125 gram margarin (Oda ısısında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 1 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı mahlep (Ben 1 tatlı kaşığı ekledim seviyorum kokusunu)
  • Aldığı kadar un (2.5 su bardağı kadar)
Üzeri için;
  • Yumurta akı
  • Yumurta sarısı (1 adet yumurtanın akı ve sarısı)
  • Çörekotu
  • Susam
  • 1 çay kaşığı pekmez yumurta sarısına katmak için

Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri ekleyelim mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Mikserle olmasada olur ancak mikserle düzgünce karışması açısından daha hoş oluyor.
  2. Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizde uzunlamasına açıp, iki tarafından katlayalım.
  3. Önce yumurta akina daha sonra susama batıralım daha sonra birazının üzerine yumurta sarısı sürelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
  4. Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Üzenleri kızarana kadar. Fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkatli pişirelim. İyi kandiller.
Kandil Simidi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,707Mesajlar
33,054Kullanıcılar
yazsoyamanSon üye
Üst Alt