Kandil Simidi Tanımı İçin Malzemeler
Kandil simidi için;
- 125 gram margarin (Oda ısısında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 tatlı kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı mahlep (Ben 1 tatlı kaşığı ekledim seviyorum kokusunu)
- Aldığı kadar un (2.5 su bardağı kadar)
- Yumurta akı
- Yumurta sarısı (1 adet yumurtanın akı ve sarısı)
- Çörekotu
- Susam
- 1 çay kaşığı pekmez yumurta sarısına katmak için
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Yoğurma kabına un hariç bütün materyalleri ekleyelim mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpalım. Mikserle olmasada olur ancak mikserle düzgünce karışması açısından daha hoş oluyor.
- Sonra yavaş yavaş unu ekleyelim ele yapışmayan kulak göğsü kıvamında bir hamur yoğuralım hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp, elimizde uzunlamasına açıp, iki tarafından katlayalım.
- Önce yumurta akina daha sonra susama batıralım daha sonra birazının üzerine yumurta sarısı sürelim yağlı kağıt serili tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 175 derece fırında pişirelim. Üzenleri kızarana kadar. Fırından fırına değişiklik gösterebilir dikkatli pişirelim. İyi kandiller.