bilgisayarci
FD Üye
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 4 dolu yemek kaşığı tereyağı (oda sıcaklığında)
- Yarım çay bardağı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı şeker
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet yumurta
- Aldığı kadar un (4 su bardağı )
- 1 paket kabartma tozu
- Kavrulmuş susam
- Yumurta beyazı
Kandil Simidi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Un ve kabartma tozu hariç tüm materyalleri karıştırma kabına alıp karıştırıyoruz.
- Daha sonra un ve kabartma tozunu eleyerek ekliyoruz hamurumuzun kıvamı sert olmamalı. Unu denetimli ekleyelim.
- Yoğurduğumuz hamuru 10-15 dk dinlendiriyoruz.
- Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde kesimler alıp yuvarlak haller veriyoruz.
- Fırınımızı 180° ye ayarlıyoruz.
- Hal verdiğimiz simitleri evvel yumurta akına sonra kavrulmuş susama batırıp tepsiye diziyoruz.
- Evvelden ısıttığımız fırında hafif pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Afiyetler olsun ????.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.