
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler
- 125 gram margarin teremyağı kullandım
- 1 çay bardak sıvı yağ
- 2 yemek yoğurt
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5 bardak un (ele yapışmayan hamur olcak)dikkatli koyun unu
- 1 yumurtanın akı
- 1 yemek sıvı yağ
- 1 paket kavrulmuş susam
Kandil Simidi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle yoğurt, margarin, sıvı yağı elimizle güzelce karıştırıyoruz daha sonra unu koyuyoruz.
- Mahlep, kabartma tozu, tuz ilave edip güzelce yoğurup elimize yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Tam 3,5 su bardağı un koydum, hamuru dinlendiriyoruz.
- Daha sonra susamı tabağa döküp hamurdan ceviz büyüklüğünde biraz büyük yuvarlayıp ve ince uzun açıp halkı şeklinde yapıyoruz.
- Bir yumurta akına ve birazcık sıvı yağ ilave edip çırptım.
- Daha sonra halka yaptığım hamuru önce yumurtanın akına daha sonra susama bulayıp yalanmış fırın tepsisi ne dizip 180° de ayarda 20 dakika pişirdim.