Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 5 yemek kaşığı su
- 150 gram tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 yemek kaşığı elma sirkesi
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 4-5 su bardağı un
- 1 adet yumurta sarısı
- 1/4 (çeyrek) çay bardağı pekmez
- 1 çay bardağı su
- 4 yemek kaşığı susam
- 4 yemek kaşığı çörekotu
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Gereçleri bir kapta karıştıralım.
- Hamuru yuvarla ve düz bir formda aç bardakla kes kestiğinin içini de kapakla alalım.
- Simit biçimi olacak oluşan simitti iç harç karışımına batıralım.
- Üzerine de susam ve çörekotu döküp 180° derece fırında pişirelim.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.