Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi

Kandil Simidi
0
90

yasuo

FD Üye
Katılım
Şub 14, 2021
Mesajlar
21,219
Etkileşim
1
Puan
38
Yaş
37
F-D Coin
80
kandil-simidi.jpg

Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler

  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı şeker
  • 2 çorba kaşığı sirke
  • 2 yumurta (Birinin sarısı dışına)
  • 3.5 su bardak (Aşağı üst olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı mahlep
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Susam
  • Çörekotu

Kandil Simidi Tanımı Yapılışı

  1. Tüm materyaller denetimli un ilavesiyle karıştırılıp yoğrulur.
  2. Kulak göğsü yumuşaklığında bir, hamur, yapılır.
  3. Bu hamurdan 18 adet simit çıkıyor.
  4. Küçük limon büyüklüğünde bezeler yapılır.
  5. Tezgahın üstünde uzun çubuklar yapılıp daire formu verilir.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, konulur.
  7. Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
  8. Çörek otu ve, susam, serpilir.
  9. 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.
  10. Soğuyana kadar üstü açık bırakılır. Saklama kabına konulur. Afiyet olsun.
 
858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt