Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler
- 125 gram oda ısısında tereyağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 çorba kaşığı şeker
- 2 çorba kaşığı sirke
- 2 yumurta (Birinin sarısı dışına)
- 3.5 su bardak (Aşağı üst olabilir)
- 1 tatlı kaşığı mahlep
- 1 çay kaşığı tuz
- Susam
- Çörekotu
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Tüm materyaller denetimli un ilavesiyle karıştırılıp yoğrulur.
- Kulak göğsü yumuşaklığında bir, hamur, yapılır.
- Bu hamurdan 18 adet simit çıkıyor.
- Küçük limon büyüklüğünde bezeler yapılır.
- Tezgahın üstünde uzun çubuklar yapılıp daire formu verilir.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine, konulur.
- Üzerlerine yumurta sarısı sürülür.
- Çörek otu ve, susam, serpilir.
- 180 derecelik evvelden ısıtılmış fırında pişirilir.
- Soğuyana kadar üstü açık bırakılır. Saklama kabına konulur. Afiyet olsun.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.