
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (Sarısı içine akı dışına)
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sirke
- 1 paket kabartma tozu
- 5 su bardağı un
- Susam
Kandil Simidi Tanımı Yapılışı
- Oda ısısındaki margarinimizi karıştırma kabına alıyoruz.
- İçerisine sıvı yağ yumurta yoğurt şeker tuz ekleyip karıştırıyoruz.
- Uygunca karışan materyallerimizin içerisine sirke kabartma tozu ve unu ekliyoruz.
- Ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz (Unu denetimli halde koyalım)
- Hamurumuzu şekillendiriyoruz ve yumurta akının içine batırın.
- Sonrada büsbütün susama buluyoruz yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize dizip 180 derece fırında pişiriyoruz.