bilgisayarci
FD Üye

Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet yumurta sarısı
- 125 gram oda sıcaklığında tereyağı yada margarin
- Yarım çay bardağı su
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı sirke
- 3 tatlı kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı mahlep (Olmasada olur)
- Bir çay kaşığı kabartma tozu
- 5 çay bardağı un (Un miktarı değişkenlik gösterebilir lütfen dikkatli ekleyelim az da alabilir çoğaltılabilir de)
- 1 tatlı kaşığı pekmez
- 2 tatlı kaşığı su
- İsteğe göre çörekotu haşhaş susam tamamen size kalmış
- 125 ml lik bardak kullandım
Kandil Simidi (Pastanelerdeki İle Bire Bir Aynı) Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün malzemeleri güzelce karıştıralım.
- Daha sonra azar azar unu ekleyip hamuru yumuşak bir kıvamda toparlayalım.
- İstediğimiz boyutlu şeritler yaparak yuvarlak simit şeklinde getirelim, üzerine pekmezli karışımı sürüp susama bulayalım.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizerek 180 derecede pişirelim,.