teknolojiuzmani
FD Üye
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram margarin yada tereyağ
- 2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine
- 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı sirke
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı mahlep
- Un kulak göğsü yumuşaklığında olsun
- Yumurta akı kavrulmuş susam
- Yumurta sarısı çörek otu
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Merhabalar öncelikle susamı bir tava yahut tencerede kavuruyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra bi kaba margarini yumurtayı ve bütün materyalleri üst üste alıp güzelce karıştırıyoruz ve ununu ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
- Yaptığımız hamuru 10 -15 dakika dinlendiriyoruz.
- Sonra simit biçimini verip yumurta akına batırıp susama batırıyoruz. Yarısını bu formda yarısına da yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyoruz.
- 180 derece fırına atıp orta ara bakalım tadı çok hoş oluyor ağızda dağılıyor afiyet olsun şimdiden.