Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kandil Simidi Ağızda Dağılan

Hoş geldin! fritzhankeseb tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kandil Simidi Ağızda Dağılan

teknolojiuzmani

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,200
Etkileşim
1
Puan
36
Yaş
36
F-D Coin
99

Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram margarin yada tereyağ
  • 2 yumurta 2 akı susamlı için ayrılıcak Sarının bir tanesi içine 1 tanesi üzerine
  • 2 çay kaşığı hamur kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay kaşığı mahlep
  • Un kulak göğsü yumuşaklığında olsun
Üzeri için
  • Yumurta akı kavrulmuş susam
  • Yumurta sarısı çörek otu

Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Merhabalar öncelikle susamı bir tava yahut tencerede kavuruyoruz.
  2. Soğumaya bırakıyoruz.
  3. Daha sonra bi kaba margarini yumurtayı ve bütün materyalleri üst üste alıp güzelce karıştırıyoruz ve ununu ekleyip yumuşak hamur elde ediyoruz.
  4. Yaptığımız hamuru 10 -15 dakika dinlendiriyoruz.
  5. Sonra simit biçimini verip yumurta akına batırıp susama batırıyoruz. Yarısını bu formda yarısına da yumurta sarısı sürüp çörek otu döküyoruz.
  6. 180 derece fırına atıp orta ara bakalım tadı çok hoş oluyor ağızda dağılıyor afiyet olsun şimdiden.
Kandil Simidi Ağızda Dağılan Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ veya margarin1 çay bardağı sıvı yağ1/2 (yarım) çay bardağı süt2 yemek kaşığı sirke1 adet yumurta sarısı1 tatlı kaşığı toz şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep (isterseniz)1 paket kabartma tozu3,5-4 su...
Cevaplar
0
Görüntüleme
68
Ağızda Dağılan Kıyır Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 250 gram tereyağı1 çay bardağı sıvı yağYarım çay bardağı pudra şekeriYarım çay bardağı yoğurt1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı sirke1 paket kabartma tozu1 yumurtaUn1 tatlı kaşığı mahlep (İsteğe göre) Bulamak için; Yarım çay bardağı suYarım...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Kandil Simidi Tanımı İçin Materyaller 80 gram sıvı yağ120 gram tereyağı (Oda sıcaklığında)380 gram un55 gram yoğurt1 yumurta sarısı (Oda sıcaklığında)1 yemek kaşığı sirke1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı şeker1 tatlı kaşığı kabartma tozu Üzeri için Yumurta akıKavrulmuş susamÇörek otu Kandil...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Kandil Simidi Tarifi İçin Malzemeler 125 gram tereyağ1 çay bardağı sıvı yağ1 yumurta akı (Sarısı üzerine)1 çorba kaşığı pudra şekeri1 çorba kaşığı yoğurt1 çorba kaşığı sirke1 tatlı kaşığı mahlep1 tatlı kaşığı tuz1 paket kabartma tozuAldığı kadar un Üzeri için; Yumurta sarısıSusamÇörek otu...
Cevaplar
0
Görüntüleme
29
Kandil Simidi Tanımı İçin Gereçler 125 gram tereyağıYarım çay bardağı yağ1 çay kaşığı şeker1 tatlı kaşığı tuz1 tatlı kaşığı mahlep2 çorba kaşığı yoğurt2 yemek kaşığı sirkeYarım paket kabartma tozu2 adet yumurta  (1 adet yumurtanın sarısı ayırıyoruz)3 su bardağı un Üzerine 1 yumurtanın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
41
858,556Konular
982,096Mesajlar
32,756Kullanıcılar
yasorektSon üye
Üst Alt