Kandil Kurabiyesi Tanımı İçin Malzemeler
- 150 gram margarin yahut tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta (akı dışına vurulacak)
- 1 yemek kaşığı sirke
- 1 yemek kaşığı yoğurt
- 1.5 tatlı kaşığı tuz
- 1 yemek kaşığı toz şeker
- 1 çay bardağı nişasta
- Aldığı kadar un (4-5 su bardağı)
- Kavrulmuş susam
- Yumurta akı
Kandil Kurabiyesi Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Un hariç bütün materyalleri karıştırıp yeterlice birbirine girmesini sağlayalım.
- Yavaş yavaş ununu ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim.
- İstediğimiz hali verip evvel yumurta akına sonra da susama bulayıp fırın tepsisine diziyoruz.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun.
Rabbim beraat kandilimizi dünya ve ahiret beraatimize vesile eylesin. Dualarda buluşmak ümidiyle
Kandil Kurabiyesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı