Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kanama veya yaralanma durumunda ilk yardim

Kanama veya yaralanma durumunda ilk yardim
0
141

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Bilinmesi Gerekenler

Yaralı üzerinde kanama kontrolü gerçekleştirilirken yaranın vücudun nerede olduğu çok büyük bir önem taşır Karın, kafa, göğüs ve boyun yaralanmalı birinci dereceden önemlidir Hastanın kanama miktarına bağlı olarak şok riski ve ısı kaybı gerçekleşir Eğer ki kazazededen fışkırırcasına kan akıyorsa bu atardamar kanamasıdır

Uygulamalar

Öncelikle yaralı üzerinde ilk yardımı zorlaştıracak kıyafetler çıkartılmalıdır Eğer ki yaralı bölge kirli ise bol bol su ile yıkanmalı, yara temizlenmelidir Aksi taktirde yara enfeksiyon kaparak daha büyük sorunlara yol açar Yaranın bulunduğu bölgeye temiz bir bez ile baskı uygulanmalı, eğer ki varsa tülbent, sargı bezi gibi bir eşya ile yara sarılmalıdır Hastanın yarası, önemli olarak belirtilen kafa, göğüs, boyun ve karın bölgesinde ise uygulanacak baskının şiddeti azaltılmalıdır

Eğer ki yara kol üzerinde ise kalp seviyesinin üstünde tutulması gerekir Yaralıya kanaması olduğunda kesinlikle ve kesinlikle aspirin ve ağrı kesici haplar verilmemelidir çünkü bu tarz haplar kanın pıhtılaşmasını önler, kanama daha da artar

Similar threads

Bilinmesi Gerekenler Yaralı üzerinde kanama kontrolü gerçekleştirilirken yaranın vücudun nerede olduğu çok büyük bir önem taşır Karın, kafa, göğüs ve boyun yaralanmalı birinci dereceden önemlidir Hastanın kanama miktarına bağlı olarak şok riski ve ısı kaybı gerçekleşir Eğer ki kazazededen...
Cevaplar
0
Görüntüleme
116
Hastanın yaralının kanaması varsa ilk yardım esnasında yapmanız gerekenler olduğu gibi asla yapılmaması gereken şeylerde vardı İşte kanama durumunda asla yapmamanız gerekenler; Yarayı kurcalamayın ve yaraya batmış nesneleri çıkarmaya çalışmayın Eğer yara çok büyükse temizlemeye kalkışmayın...
Cevaplar
0
Görüntüleme
129
Eğer akrep sokması durumu ile karşı karşıya kalırsanız her şeyden önce ilk yardımın temel basamaklarını dikkatli ve düzgün bir şekilde uygulamalı ve ardından 112’yi arayarak tıbbi yardım istemelisiniz Yerinizi ve ısırık durumunu & olayı düzgün bir şekilde ekiplere ulaştırdıktan sonra ilk...
Cevaplar
0
Görüntüleme
118
Öncelikle yanığı olan hastanın üzerinde ilk yardım işlemini zorlaştıracak kıyafetler ve takılar çıkartılmalı ardından yanan bölge soğuk su ile bolca yıkanmalıdır Soğuk suda yıkama işleminden sonra nemli ve temiz bir pamuk bez ile (naylon, kadife vs olmamalı) yanığın etrafı sarılmalı ve en kısa...
Cevaplar
0
Görüntüleme
140
Yanıklar kimyasal maddeye veya elektriğe maruz kalma sonucu, radyasyon, yüksek ısı gibi sebeplerden dolayı ortaya çıkar Hastanın üzerinde yanığa müdahale etmeyi engelleyen takı, kıyafet veya herhangi bir aksesuar varsa çıkartılmalıdır Yanıklara müdahalede kullanılacak malzemeler pamuktan...
Cevaplar
0
Görüntüleme
145
858,505Konular
982,773Mesajlar
33,069Kullanıcılar
orkunsalihSon üye
Üst Alt