iltasyazilim
FD Üye
Kan Şekerini Düşürerek Zayıflayın,
Zayıflamak İçin Kan Şekeri Sevisini Düşürme,
Kan Şekerini Düşürerek Zayıfla
Gıdaların kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denir Eşit miktarda karbonhidrat içerseler de yiyeceklerin kan şekerini arttırıcı etkileri birbirinden farklıdır Bunun nedeni yiyeceklerdeki karbonhidratların sindirim sisteminden bambaşka hızda geçmesi ve emilmesidir
Kan şekerini düşük seviyede zayıflama sürekli abur cubur gibi zararlı yiyeceklerden uzak durmak ve sizi gün boyu tok hissettirecek yiyecekler yemenizdirBunu ama kan şekeri seviyesini düşük yetişmek sağlar
Memorial Hastanesi Gıda ve Diyet Bölümünden Beslenme Uzmanı Yeşim Çelik ’ten örnek bir menü;
Zayıflatan ve Kan Şekerini Düşüren Menü
Kahvaltı
12 yemek kaşığı lor peyniri
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
12 ince dilim yulaf ekmeği
Yeşil dere
Ara
4 adet kırmızı erik Öğle
1 porsiyon kıymalı taze fasulye
1 porsiyon bulgur pilavı
1 kase cacık
1 ince dilim çavdar ekmeği
1 kase karışık eksik yağlı salata
Ara
Kepekli bisküvi
Bitki çayı
Akşam
1 kase ezogelin çorba
1 kase yoğurt
12 dilim bütün buğday ekmeği
1 kase karışık az yağlı salata
Ara
1 su bardağı süt
1 orta doruk şeftali
Lif içeriği yüksek olan besinlerin glise mik indeksleri düşüktür Yetişkinler için jurnal önerilen lif miktarı sıradan 2530 gramdır Yeşil yapraklı sebzeler, narenciye meyveler, kuru baklagil yemekleri ve tam buğday unundan yapılmış ekmekler lif oranı içeriği açısından zengindir *
Zayıflamak İçin Kan Şekeri Sevisini Düşürme,
Kan Şekerini Düşürerek Zayıfla
Gıdaların kan şekerini yükseltme hızına glisemik indeks denir Eşit miktarda karbonhidrat içerseler de yiyeceklerin kan şekerini arttırıcı etkileri birbirinden farklıdır Bunun nedeni yiyeceklerdeki karbonhidratların sindirim sisteminden bambaşka hızda geçmesi ve emilmesidir
Kan şekerini düşük seviyede zayıflama sürekli abur cubur gibi zararlı yiyeceklerden uzak durmak ve sizi gün boyu tok hissettirecek yiyecekler yemenizdirBunu ama kan şekeri seviyesini düşük yetişmek sağlar
Memorial Hastanesi Gıda ve Diyet Bölümünden Beslenme Uzmanı Yeşim Çelik ’ten örnek bir menü;
Zayıflatan ve Kan Şekerini Düşüren Menü
Kahvaltı
12 yemek kaşığı lor peyniri
1 tatlı kaşığı zeytin ezmesi
12 ince dilim yulaf ekmeği
Yeşil dere
Ara
4 adet kırmızı erik Öğle
1 porsiyon kıymalı taze fasulye
1 porsiyon bulgur pilavı
1 kase cacık
1 ince dilim çavdar ekmeği
1 kase karışık eksik yağlı salata
Ara
Kepekli bisküvi
Bitki çayı
Akşam
1 kase ezogelin çorba
1 kase yoğurt
12 dilim bütün buğday ekmeği
1 kase karışık az yağlı salata
Ara
1 su bardağı süt
1 orta doruk şeftali
Lif içeriği yüksek olan besinlerin glise mik indeksleri düşüktür Yetişkinler için jurnal önerilen lif miktarı sıradan 2530 gramdır Yeşil yapraklı sebzeler, narenciye meyveler, kuru baklagil yemekleri ve tam buğday unundan yapılmış ekmekler lif oranı içeriği açısından zengindir *