Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kan, idrar vs. gibi tahliller orucu bozar mı?

Kan, idrar vs. gibi tahliller orucu bozar mı?
0
158

iltasyazilim

FD Üye
Etkileşim
17
F-D Coin
14
Kan, idrar vs gibi tahliller orucu bozar mı?

Cevap: Boğazdan aşağı su ya da hap geçmediği takdirde oruç bozulmaz Dikkat edilmesi gereken ölçü budur Dolayısıyla kan veya idrar tahlili yaptırmak orucu bozmaz

Diyanet İşleri Yüksek Kurulu, dil altı ilaçlarının, astım spreyinin, göz, kulak damlasının orucu bozmadığını açıkladı Hem kan tahsis etmek, merhem ve ilaçlı bant da orucu bozmuyor

Burun, göz damlası, astım hastalarının kullandığı spreyler, dilaltı ilacı gibi ilaçların orucu bozmadığı belirtildi Diyanet İşleri Başkanlığı Din İşleri Yüksek Kurulu, “Orucu bozan ve bozmayan tetkik ve tedavi yöntemleri konusunda yaptığı değerlendirmeye göre astım hastalarının kullandığı sprey orucu bozmuyor Göz ve burun damlası da orucu bozmayan ilaçlar aralarında Kulak tedavisinde de damla göstermek ve yıkatmak orucu bozmuyor

Ama kulak zarının yırtılması ve buradan giren suyun mideye ulaşması halinde oruç bozuluyor Bazı yürek rahatsızlıklarında kullanılan dil altı ilacı da orucu bozmuyor Din İşleri Yüksek Kurulu ’nun verdiği karara kadar, dil altı hap ağız içinde emilip değil olduğundan mideye bir şey ulaşmıyor Bu itibarla, dil altı göstermek orucu bozmuyor Endoskopi, kolonoskopi yaptırmak, makat veya ferçten ultrason çektirmek ile ilgili ise cihazların kullanımı esnasında sindirim sistemine su, yağ ve yarı gıda özelliği içeren bir madde girmemesi durumunda oruç bozulmuyor İdrar kanallarına giren cihazlar ya da akıtılan ilaçlar da orucu bozmazken duyumsuzlaşma ile ilgili lokal ve nefes yoluyla verilen anestezinin orucun sıhhatine engel olmadığı, oysa iğne ile vücuda hap verilerek yapılan anestezinin orucu bozduğu kaydediliyor *

858,505Konular
982,672Mesajlar
33,048Kullanıcılar
Mega00Son üye
Üst Alt