
Kalpli Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tanımı İçin Materyaller
Pandispanya İçin
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 4 yemek kaşığı ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
- 1 su bardağı süt (Keki ıslatmak için)
- 1 paket pasta kreması
- 1 kase Antep fıstığı
- Pembe şeker hamuru
- 1 kase nişasta (Şeker hamurunu açmak için)
- Pasta süsü
- Bonibon
Kalpli Şeker Hamurlu Doğum Günü Pastası Tanımı Yapılışı
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta akları ile yumurta sarıları başka ayrı kaplara alınır. Yumurta akına ılık su eklenip mikser ile köpük oluncaya kadar çırpılır. Yumurta sarılarına şeker eklenerek düzgünce çırpılır.
- Daha sonra spatula yardımı ile alttan üste yanlışsız yavaş yavaş karıştırılarak yumurta sarıları, köpük olan yumurta aklarının üzerine eklenerek karıştırılır.
- Birebir biçimde karıştırmaya devam edilerek vanilya, kabartma tozu ve un yavaş yavaş ek edilir. Hazır olan pandispanya hamuru yağlanmış yuvarlak kek kalıbına konulur.
- Evvelden ısıtılmış 180 derece fırında denetimli olarak pişirilir. Pasta kreması üzerindeki tarife nazaran hazırlanır. Pandispanya evvel ortadan ikiye bölünür.
- Daha sonra kalp formu vermek için yanlardan fotoğraftaki üzere kesilir. Kesilen modüller üst kısma konulur. Kekin birinci katları evvel süt ile ıslatılır; sonra üzerine pasta kreması sürülür.
- İkinci kat kekler konulup yeniden sütle ıslatılır. Şeker hamuru nişasta ile birlikte merdaneyle pastayı kaplayacak ölçüde açılır. Pastanın üzeri şeker hamuru ile kaplanıp, fazlalıkları bıçak ile kesilerek düzeltilir.
- Pastanın üzerini ben kelebekli pasta süsleri, bonibon ve şeker hamuru ile gül, kelebek biçimleri yaparak süsledim; siz de istediğiniz üzere süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.