iltasyazilim
FD Üye
Kalpli Kurabiyeler Tarifi İçin Malzemeler
*150 gram tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu (İsteğe bağlı)
*Aldığı kadar un
Arasına ve Üzerine
*1 çay bardağı robottan çekilmiş çilek
*23* yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
**Hazır çilek veya ahududu sosu da kullanabilirsiniz
Kalpli Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
1
*Sos için; öncelikle iyice robottan çekilmiş çileklere şeker ve nişastayı ekleyerek iyice karıştırarak pişirelim
*Hamur için;
*Tüm malzemeden elimize yapışmayan (yumuşak olmasın) bir hamur elde edelim yarım saat buzdolabında bekletelim
*Dinlenen hamuru yağlı kağıt serili veya hafif unlanmış tezgahta aşırı inceltmeden açalım
*Kalpli kalıpla keserek tepsiye dizelim
*Kalplerin sadece yarısınından, büyüklü küçüklü kopat kalıplarla* iki yerden kalpler çıkaralım (tepsinin içinde)
*170 derecelik fırında 10 dakika* pişirelim
*Ortasından kalpler çıkardığımız olanların üzerine pudra şekeri serpelim
*Sosumuzu el çırpıcısı ile çırpalım
*Düz olan kurabiyerere, kenarlara* taşırmayacak şekilde* sürelim
*Pudra şekerli* olanı üzerine kapatalım
*Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra kalplerin içlerine tekrar çay kaşığıyla veya sıkma torbasıyla içlerine sıkalım
Taze taze servis edelim
AFİYET OLSUN ??
*150 gram tereyağı veya margarin (Oda ısısında)
*1 çay bardağı pudra şekeri
*1 adet yumurta
*1 vanilya
*1 çay kaşığı kabartma tozu (İsteğe bağlı)
*Aldığı kadar un
Arasına ve Üzerine
*1 çay bardağı robottan çekilmiş çilek
*23* yemek kaşığı şeker
*1 tatlı kaşığı nişasta
**Hazır çilek veya ahududu sosu da kullanabilirsiniz
Kalpli Kurabiyeler Tarifi Yapılışı
1
*Sos için; öncelikle iyice robottan çekilmiş çileklere şeker ve nişastayı ekleyerek iyice karıştırarak pişirelim
*Hamur için;
*Tüm malzemeden elimize yapışmayan (yumuşak olmasın) bir hamur elde edelim yarım saat buzdolabında bekletelim
*Dinlenen hamuru yağlı kağıt serili veya hafif unlanmış tezgahta aşırı inceltmeden açalım
*Kalpli kalıpla keserek tepsiye dizelim
*Kalplerin sadece yarısınından, büyüklü küçüklü kopat kalıplarla* iki yerden kalpler çıkaralım (tepsinin içinde)
*170 derecelik fırında 10 dakika* pişirelim
*Ortasından kalpler çıkardığımız olanların üzerine pudra şekeri serpelim
*Sosumuzu el çırpıcısı ile çırpalım
*Düz olan kurabiyerere, kenarlara* taşırmayacak şekilde* sürelim
*Pudra şekerli* olanı üzerine kapatalım
*Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra kalplerin içlerine tekrar çay kaşığıyla veya sıkma torbasıyla içlerine sıkalım
Taze taze servis edelim
AFİYET OLSUN ??
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.