Kalp Pasta Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- Yarım bardak 200 ml ılık su
- 1 bardak 200 ml şeker
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 1 ,5 su bardağı un
- 1 paket kremşanti
- 1 çay bardağı süt
- 1 avuç ceviz
- 1 muz
Kalp Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle öncelikle 4 yumurtanın akını çırpıyoruz.
- Güzelce köpürene kadar yaptığımız yumurta akın’ı bir kenara alıyoruz.
- Yumurta sarısını ve şekeri güzelce çırpıp beyazlayana kadar çırpıyoruz.
- Beyazlaşan şeker ve yumurtanın içine vanilin kabartma tozu unumuzu ekleyip güzelce çırpıyoruz.
- Kakaomuzu ekliyoruz fırın tepsimize fırın kağıdını seriyoruz ve kare gelecek biçimde pandispanyamızı döküyoruz.
- 230 derece fırında 35 dakika pişiriyoruz.
- Pişen pandispanya mızı bir telin üzerine alıp soğumasını bekliyoruz.
- Krem şantimizi bir kaba döküp üstüne bir bardak sütümüzü ekleyip çırpıyoruz dolaba kaldırıyoruz.
- Soğuyan pandispanyayı 4 kare formuna bölüyoruz .
- 2 kare biçimi kenara alıyoruz.
- 2 kare biçiminin ortasına da yuvarlak çorba tabağını ortaya basıp kesmek için kullanıyoruz.
- Yuvarlak çıkan kalıbı ikiye ayırıyoruz.
- Kareyi ortaya koyup yana da kestiğimiz kesimleri koyuyoruz ve kalp biçimi veriyoruz.
- Arasına muzlarımızı krem şanti mizzi ve cevizimizi serpiştirilir.
- Uz koyuyoruz birebir formda tekrar üstte bana da kalp formunda uygulayıp üstünü güzelce süslüyoruz ve hazır.
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.