Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalp Krizi Anında

Hoş geldin! netflixduny tarafından topluluğumuza katılmaya davet edildiniz. Kaydolmak için lütfen burayı tıklayın.
Kalp Krizi Anında
0
125

ahmet0135

FD Üye
Etkileşim
89
F-D Coin
0
Diyelim ki, mesai saati bitti ve siz de akşam 18:30 civarında, alışılmadık derecede zorlu bir iş gununun ardından (tabii ki tek başınıza) arabanıza binip evin yolunu tuttunuz
Cok yorgunsunuz ve canınız da
fena halde sıkkın

MUTHİŞ GERGİN VE SİNİRLİ BİR HALDESİNİZ…

Birdenbire goğsunuzde,
kolunuza ve cenenize doğru yayılmaya başlayan
korkunc bir ağrı
hissediyorsunuz
En yakın hastaneye sadece on dakikalık mesafedesiniz ama hastaneye ulaşmayı başarıp başaramayacağınızdan bile emin değilsiniz

Ne yapacaksınız???
İlk yardım kurslarına katılacak kadar aklı başında biriydiniz ama kurstaki eğitmen, sizin başınıza bir şey geldiğinde ne yapacağınızı oğretmedi!!!

Yalnız başınızayken kalp krizi gecirirseniz nasıl hayatta kalırsınız?
Pek cok insan kalp krizi gecirdiği sırada tek başına oluyor; etrafta yardım edecek kimse bulunmuyor Kalp atışları duzensizleşen ve kendisini bayılacakmış gibi hisseden birinin
bilincini yitirmeden once
yalnızca 10 saniye kadar zamanı vardır
Bu durumda ne yapmanız gerekir?

Cevap:
paniğe kapılmadan ust uste kuvvetlice oksurmeye başlayın
Oksurmeden once her seferinde derin bir nefes alın; oksurukleriniz guclu olsun, derinden gelsin ve uzun sursun, tıpkı goğsunuzde birikmiş balgamı atmaya calışır gibi oksurun
Her iki saniyede bir derin nefes alıp oksurun ve bunu ya yardım gelene dek ya da kalp atışlarınız tekrar normale donene dek surekli yapın

• derin nefes almak ciğerleri oksijenle doldurur
• oksurmek kalbe tazyik yapar ve kan dolaşımını rahatlatır
• kalbe uygulanan bu tazyik, kalbin normal ritmine donmesini kolaylaştırır
• butun bunlar size, bilincinizi kaybetmeden once hastaneye yetişecek zamanı tanır

858,505Konular
982,809Mesajlar
33,076Kullanıcılar
CvvhvvSon üye
Üst Alt