Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Kalkan balığı en kolay nasıl pişirilir? Muhteşem en pratik kalkan balığı pişirme yöntemi

Kalkan balığı en kolay nasıl pişirilir? Muhteşem en pratik kalkan balığı pişirme yöntemi
0
85

morfeus

FD Üye
Katılım
Kas 12, 2021
Mesajlar
2
Etkileşim
4
Puan
38
Yaş
46
Konum
Rusya
F-D Coin
106
kalkan_baligi_en_kolay_nasil_pisirilir_muhtesem_en_pratik_kalkan_baligi_pisirme_yontemi_1608797828_5228.jpg

Marmara Denizi'nde tutulan kalkan balığı, en lezzetli balıkların başında geliyor. Bu sezon az tutulduğu için fiyatları da tüm zamanların rekorunu kırdı ve kilosu 160 kiloya ulaştı. Balıkçılar 2 kilo 800 gram kalkan balığını 450 liraya satıyor. Lezzetli olan kalkan balığı halde açık artırmayla bile satışa sunuluyor. İşte kalkan balığı tarifleri ve kalkan balığının faydaları...

Yassı şekli ve enfes lezzetiyle birçok hayranı olan kalkan balığı yaklaşık 20 ile 70 metre derinlikte yaşayan orta büyüklükte bir dip balığıdır. Neredeyse yuvarlağa yakın bir gövdesi ve pulsuz bir derisi vardır. Karadeniz’in bu ünlü balığı bütün yassı, oval vücudu, bir tarafı siyaha yakın, diğer tarafı beyaz rengi ve beyaz tarafındaki düğmeleri ile tanınır.  Kalkan Karadeniz içinde kışın kuzeyden güneye göç eder. Her mevsimde avlanan kalkan bütün sene boyunca yenebilir. En lezzetli zamanı ocak sonundan mart ortalarına kadardır. Tavası çok güzel olur. Buğulaması ve kağıt kebabı da yapılır. İlkbahar sonundan ağustos ayına kadar yakalanan kalkan yavrularının tavası nefis olur.

dFO0f_1608797836_2149.jpg

KALKAN BALIĞI NASIL PİŞİRİLİR?

Tüm sevdiklerinizin beğenerek yiyeceği kalkan balığı kızartması aynı zamanda ağır misafirleriniz için ve özel davetleriniz için de yapabileceğiniz bir balık tava çeşididir. Evde elinizin altında her daim bulunan malzemelerle yapacağınız kalkan balığı kızartması ile kalkan balığına farklı bir lezzet ve boyut kazandırabilirsiniz.

FIRINDA KALKAN BALIĞI TARİFİ:

MALZEMELER

1 adet kalkan balığı (1 kg'lık)
3 diş sarımsak
2 adet defne yaprağı
göz kararı tuz
göz kararı zeytinyağı
2 tatlı kaşığı limon suyu

5pUI0_1608797871_5293.jpg

YAPILIŞI

Balığı iyice temizleyip yıkadıktan sonra zeytinyağ ile güzelce her tarafını yağlayın.

Tepsiye aldığınız balığın üzerine rendelenmiş sarımsakları ve tuzu karıştırarak eşit bir şekilde dağıtın.

Son olarak defne yapraklarını da koyarak 200 derece fırına alın. Fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirin.

Fırından çıkardıktan sonra üzerine kıydığınız maydanozları ve 2 tatlı kaşığı limon suyunu dökün.

FdaPn_1608797900_0012.jpg

KALKAN TAVA TARİFİ:

MALZEMELER

10 dilim kalkan balığı
tuz ve karabiber (marine için)
Bir adet limonun suyu
Un
Kızartmak için sıvı yağ

55ZDj_1608797916_7646.jpg

YAPILIŞI

Tuz ve karabiber serpiştirdiğiniz balığı limon suyunda 2 saat marine edin.

Marine edilen balıkları arkalı önlü una bulayıp kızgın yağda 3'er dakika kızartın.

Sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...
 

Similar threads

Denizlerle çevrili olan ülkemizde buna göre en çok tüketilen besinlerin başında balıklar gelmektedir. Balıklar arasında en çok sevileni ise kefal balığıdır. Sağlık açısından oldukça yararı bulunan kefal balığının lezzeti de dillere destandır. Kefal balığı nasıl pişirilir tüm detayları ile sizler...
Cevaplar
0
Görüntüleme
86
Denizin en lezzetli balıklarından biri olan ve kokusuz olmasıyla bilinen dil balığı damaklarda iz bırakıyor. Eti bembeyaz, tadı ise yumurtayı andıran dil balığını evde fırında kolayca pişirebilirsiniz. Kılçıksız olmasıyla kolayca temizlenebilen dil balığını mutlaka hazırladığımız fırında...
Cevaplar
0
Görüntüleme
217
Gerçekten her balığı hakikat formda mi pişiriyorsunuz? İşte balıklardan en âlâ lezzeti almak için en gerçek balık pişirme usulleri bu listede. Artık hangi balık nasıl pişirilir sorusunu yanıtlıyoruz! 1. Barbun Barbun ızgara ve tavada pişirilmeye en uygun balıklardan biridir. Barbunun...
Cevaplar
0
Görüntüleme
128
Sarıkanat balığı, ülkemizde elde edilebilen balık türlerinden biridir. Oldukça lezzetli bir ete sahip olan bu balık, çeşitli şekillerde pişirilmektedir. Özellikle tavada ve ızgarada hayli lezzetli bir menü haline dönüşebilir. İşte sarıkanat balığının tavada ve ızgarada nasıl pişirileceğine dair...
Cevaplar
0
Görüntüleme
65
İskorpit balığı ve çeşitli sebzelerin bir araya gelmesiyle hazırlanan bu muazzam çorbayı Çanakkale’ye yolunuz düşerse muhakkak denemelisiniz. Daha önce denemeyenler için İskorpit balığı çorbasının püf noktalarını ve en kolay tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Karadeniz’de balık tüketimi diğer...
Cevaplar
0
Görüntüleme
66
858,500Konular
982,373Mesajlar
32,973Kullanıcılar
Üst Alt