Kalıpta Tiramisu Tanımı İçin Gereçler
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker (Benimki hafif oldu siz çok şekerli severseniz ölçüsü arttırabilirsiniz)
- 1 yumurta sarısı
- 3 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı nişasta
- 1 paket labne (200gr)
- 1 paket vanilya
- 300 gr kedidili (3 ince paket şeklinde)(genelde paketler 2lidir ona nazaran alın)
- 2 paket 2 si 1 ortada kahve kullandım
- Yarım çay bardağı süt
- Su
- Kakao
Kalıpta Tiramisu Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Üretimi evvel kahve için yarım çay bardağı sütün üstünü 2 bardağı tamamlayacak biçimde ılık suyla doldurdum karıştırdım.
- Kalıbı suyla ıslattım fazlasını döktüm. Sonrasında kedidillerini kalıba nazaran 2ye kestim ve kalıbın çukur yerlerine yerleştirdim.
- Sonrasında üzerlerine yavaşça kaşıkla kahvenin yarısını gezdirip ıslattım.
- Muhallebi gereçlerini labne ve vanilin hariç bir tencereye alıp karıştırdım ve ocağa alıp göz göz olana kadar pişirdim.
- Labne ve vanilini de ekleyip mikserle çırptım.
- Tabanı ıslak olan kalıba (Islak değilse elinizle hafif ıslatıp yayabilirsiniz. Muhallebinin yarısını döktüm (Kalıbım sanırım biraz ince o yüzden 2 kat muhallebi aldı sizinkine 3 kat gerekebilir denetimli dökün kalıp eksiksiz dolmalı)
- Üzerine kedidillerini kahveyle ıslatıp dizdim. Kahvenin çok sıcak olmamasına dikkat edelim. Ilık olması kâfi.
- 1 kat daha muhallebi döktüm ve tekrar kedidillerini ıslatıp üzerine dizip kalıbı güzelce dolduruyoruz. Akabinde üzerini streçle kapatıp buzdolabında en az 1 gece dinlendiriyoruz.
- Servis evresinde kalıbı sunum tabağına alıp dikkatlice aykırı çeviriyoruz. Üzerine kakao serpip dilimleyip servis ediyoruz. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun ????.