iltasyazilim
FD Üye
Kalıpta İrmikli Tatlı Tarifi İçin Malzemeler
*125 gram tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*3 kaşık irmik
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 kaşık şeker
*3 su bardağı un
Bulamak için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*2 damla limon
İçi için;
*1 miktar iri çekilmiş ceviz içi
*Tarçın
Kalıpta İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğuması için kenara alalım Tatlının un hariç bütün malzemeleri bir kaba alınır karıştırılır Un azar azar ilave edilir ve güzel bir hamur elde edilir Ceviz büyüklüğünde yuvarlak bir parça hamur avuçta yuvarlanır Bir oyuk açılıp ceviz ve tarçın eklenir tekrar yuvarlanıp kömbe kalıbına bastırılıp çıkartılır İrmiğe bulanıp yağlanmış borcama dizilir 190 derecede fırınlanır fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbet verilir 2 saat sonra servis edilebilir
Afiyet olsun
*125 gram tereyağı
*2 kaşık sıvı yağ
*3 kaşık irmik
*1 yumurta
*1 paket vanilya
*1 paket kabartma tozu
*2 kaşık şeker
*3 su bardağı un
Bulamak için;
*1 su bardağı irmik
Şerbeti için;
*2 su bardağı şeker
*2 5 su bardağı su
*2 damla limon
İçi için;
*1 miktar iri çekilmiş ceviz içi
*Tarçın
Kalıpta İrmikli Tatlı Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbetimizi kaynatıp soğuması için kenara alalım Tatlının un hariç bütün malzemeleri bir kaba alınır karıştırılır Un azar azar ilave edilir ve güzel bir hamur elde edilir Ceviz büyüklüğünde yuvarlak bir parça hamur avuçta yuvarlanır Bir oyuk açılıp ceviz ve tarçın eklenir tekrar yuvarlanıp kömbe kalıbına bastırılıp çıkartılır İrmiğe bulanıp yağlanmış borcama dizilir 190 derecede fırınlanır fırından çıktıktan sonra ilk sıcaklığı çıkan tatlıya soğuk şerbet verilir 2 saat sonra servis edilebilir
Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.