
Kalıpsız Biçimli Kek Tanımı İçin Materyaller
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 2 su bardağı un
- 1 tatlı kaşığı zerdeçal (isteğe nazaran hindistan cevizi)
- 40 gram çikolata
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
Kalıpsız Biçimli Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTanımı Yazdır
- Yumurta ve şekeri yeterlice köpürene kadar mikser ile çırpalım.
- Un hariç öbür materyalleri ekleyip tekrar çırpalım.
- Unu denetimli olarak ekleyelim.
- İstediğiniz kek kıvamı için artırıp eksiltebilirsiniz.
- Çikolatamızı yağ ile benmari yordamı eritip kekin üzerine serpip kürdan yardımı ile biçimler yapalım.
- Hazırladığımız kek hamurunu borcam yada tepsiye döküp fırına verelim.
- 200 °c fırında 25 dakika yetti benim kekim için.
Kalıpsız Formlu Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı