Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta

Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta
0
80

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler


Kek:
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağından bir parmak eksik şeker
  • Yarım çay bardağı sıcak su
  • 1 su bardağı dolusu un
  • Yarım yemek kaşığı kakao
  • 1 adet vanilya
  • 1 adet kabartma tozu
Krema:
  • 2,5 su bardağı süt
  • 1 çay bardağından iki parmak eksik şeker
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • Çırpılmış krem şanti (dışını kaplamak için yaptığım krem şantiden birkaç kaşık ekledim)
İçi:
  • 2 tane muz
  • Damla çikolata vb.
  • Yarım su bardağı süt (ıslatmak için)
Dışı:
  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağından bir parmak eksik süt
  • 50-60 gram benmari eritilmiş çikolata
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Yumurtaları derin bir kaba kırıp mikserle biraz çırptıktan sonra içine şekeri ekleyin.
  2. Karışım beyazlayana kadar mikser ile yaklaşık 5 dk çırpın.
  3. Çırparken bir yandan da sıcak suyu ekleyin.
  4. Daha sonra un, kakao, vanilya ve kabartma tozunu ekleyerek tekrar çırpın. Kakaosuz sade de yapabilirsiniz.
  5. Tepsiye yağlı kağıt sererek hamuru kenarlara çok fazla gitmeden her yerine eşit olacak biçimde yayın.
  6. Fırın tepsisini birkaç defa tezgaha vurun.
  7. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında yaklaşık 13 dakika pişirin. İnce olduğu için çok çabuk pişiyor kurutmamaya dikkat edin.
  8. Krem şantiyi çırpıp dolapta bekletin.
  9. Krema için bir tencereye süt, şeker, un ve nişastayı alarak yoğunlaşıncaya kadar karıştırın.
  10. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatın.
  11. Kremaya değecek halde üzerini streçleyin ve soğumaya bırakın.
  12. Soğuduktan sonra kremaya ister yarım çay bardağı toz krem şanti ekleyin. Ya da benim yaptığım üzere dışı için çırpılan krem şantiden kullanın.
  13. Kremaya birkaç kaşık eklemeniz kâfi.
  14. Krem şantiyi toz halde eklemekle, çırpılmış eklemek ortasında çok önemli lezzet farkı oluyor.
  15. Pişen kek soğuduktan sonra kenarlarındaki yamuklukları keserek düzeltin.
  16. Uzunlamasına 3 eşit modüle kesin.
  17. Kekin birinci katını borcama alıp birkaç kaşık sütle ıslatarak nemlendirin.
  18. Üzerine kremayı sürüp istediğiniz meyveden koyun. Ben muzlu yaptım, biraz da karamelli çikolata modüllerinden serpiştirdim.
  19. Aynı halde ikinci katını da koyup ıslatın, krema ve muz koyun.
  20. Son katın kekini aksi çevirip koyun yani düz olan alt kısmı üste gelsin.
  21. Bu katı ıslatmayın.
  22. Kremadan ince katman halinde üzerine sürüp kenarlardan çıkan fazla kremayı sıyırın. Aslında bu biçimde vaktiniz varsa en azından bir yarım saat kadar dolapta dinlendirirseniz daha düzgün olur lakin benim acelem olduğu için bekleme kısmını es geçtim.
  23. Pastanın dışını mümkün olduğunca pürüzsüz olacak halde şantiyle kaplayın.
  24. Kenarlarını tırtıklı dilimleyici yahut bıçakla geçerek şekillendirin.
  25. Çikolatayı benmari tarzı eritip içine sıvı yağ ekleyip güzelce karıştırın.
  26. Soğuyan çikolatayı kaşıkla tatlının kenarlarından akıtın.
  27. Krem şantiyi eritmemesi için çikolatanın kesinlikle soğumuş olması gerekiyor.
  28. Daha sonra üzerini dilediğiniz biçimde süsleyin.
  29. Ben üzerine bıçakla çikolata kıydım. Pastayı 1 gece dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.
Kalıpsız Muzlu Ve Çikolatalı Baton Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 

Similar threads

Pratik Muzlu Çikolatalı Baton Pasta (Kalıpsız) Tanımı İçin Malzemeler Kek için 2 adet yumurta1 su bardağından biraz eksik toz şeker1 su bardağından biraz eksik sıvı yağ1 su bardağı yoğurt2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya1,5 su bardağı un Arası için 1 paket muzlu puding3...
Cevaplar
0
Görüntüleme
95
Kalıpsız Baton Pasta Tanımı İçin Malzemeler Keki için 3 adet yumurta1 su bardağı şeker1 su bardağı un2 yemek kaşığı kakao1 paket kabartma tozu1 paket vanilya Muhallebisi için 2 ,5 su bardağı süt1 ,5 yemek kaşığı un2 yemek kaşığı nişasta1 çay bardağı şeker Arası için 4 tane küçük muz Üzeri...
Cevaplar
0
Görüntüleme
43
Muzlu Çikolatalı Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1 paket uno pandispanya kakaolu2 paket ikili krem şanti1 paket damla çikolata1 paket süt1 paket kare bitter çikolata dışına rendelemek için4 adet muz Islatmak için; 1 su bardağı süt1 çorba kaşığı şeker Muzlu Çikolatalı Pasta Tarifi Nasıl Yapılır...
Cevaplar
0
Görüntüleme
53
Kalıpsız Çikolatalı Pasta Tanımı İçin Malzemeler Kek hamuru için; 4 adet yumurta sarısı2 yemek kaşığı şeker1 paket vanilyaYarım çay bardağı süt3 yemek kaşığı sıvı yağ3 tepeleme yemek kaşığı1 çay kaşığı kabartma tozu4 adet yumurta akıYarım çay bardağı şeker1 tatlı kaşığı nişasta Kreması için ...
Cevaplar
0
Görüntüleme
58
Muzlu Baton Pasta Tarifi İçin Malzemeler 1,5 paket kakaolu petibör bisküviYarım su bardağı süt Krema 2 su bardağı süt2 yumurta sarısı2 yemek kaşığı nişasta2 yemek kaşığı un1 çay bardağı kadar toz şeker1 paket vanilya1 paket toz olarak kremşanti Üzeri için 1 paket krem şantiMuz (İstediğiniz meyve...
Cevaplar
0
Görüntüleme
51
858,505Konular
982,659Mesajlar
33,046Kullanıcılar
King3838Son üye
Üst Alt