teknolojiuzmani
FD Üye
Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram tereyağı
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 yumurta
- 1 kabartma tozu
- 1 çimdik tuz
- 1 yemek kaşığı irmik
- 1 paket vanilya
- Aldığı kadar un
- 1 kase canlı dövülmüş ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- 3-4 damla limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti kaynatıp, limonu sıkacağız. 10 dk daha kaynatıp, soğumaya alıyoruz.
- Hamuru için un hariç tüm sıvı materyalleri bir ortaya getirip karıştırıyoruz.
- Daha sonra unu ve kabartma tozunu ekleyip, yumuşak bir hamur elde ediyoruz.
- Cevizden biraz büyük kesimler alıp ister rendenin tırtıklı yeri ile isterseniz delikli silikon nihale üzerinde hal veriyoruz.
- Arasına cevizi kapatıp tepsiye diziyoruz. 170-180 derecede fırınınızın ayarına nazaran kızarana kadar pişiriyoruz.
- Fırından çıkarıncada şerbetini veriyoruz.