Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 yumurta
- 125 gram tereyağ yada margarin
- 2 yemek kaşığı irmik
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım çay bardağı pudra şekeri
- 1 paket vanilya
- 1 çay bardağı kabartma tozu
- 4-4,5 çay bardağı un
- 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz
- 3 su bardağı şeker
- 4 su bardağı su
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak şerbeti hazırlayın.
- Un hariç tüm materyalleri yoğurma kabına alın. Güzelce yoğurduktan sonra üzerine denetimli bi halde unu ekleyin.
- Ele yapılmayan bi kıvamda olunca ceviz büyüklüğünde modüller koparıp bi nihale yahut rende üzerinde yuvarlak yapın.
- İçine ceviz koyduktan sonra kapatın ve evvelce ısınmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
- Şerbet ılık tatlı sıcak olmalı. Fırından çıkan tatlımızın üzerine ılık şerbeti dökün ve tepsinin üzerini kapatın. Dinlendikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz ????.