Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram margarin yada tereyağ (oda ısısında)
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2 yemek kaşığı sirke
- 3,5 su bardağı şeker
- 3,5 su bardağı su
- Limon
Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlıyoruz, kaynayınca 20 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
- Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım .
- Unu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
- Sonra hamura şekil verip açıyoruz ,delikli kalıp yada süzgeçte kullanılabilir.
- İçine fındık, ceviz yada fıstık koyuyoruz.
- Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
- Şerbet soğuk kalburabastı birinci sıcaklığı çıkınca üstüne döküyoruz.
- 15 dk sonra zıt çevirip şerbetini düzgünce çekmesini sağlıyoruz.
- İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.