Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı

Kalburabastı
0
23

klimaci

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
37,992
Etkileşim
2
Puan
38
Yaş
46
F-D Coin
90

Kalburabastı Tanımı İçin Malzemeler

  • 250 gram margarin yada tereyağ (oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 yemek kaşığı sirke
Şerbet için;
  • 3,5 su bardağı şeker
  • 3,5 su bardağı su
  • Limon

Kalburabastı Tanımı Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlıyoruz, kaynayınca 20 dk daha kaynatıp soğumaya bırakıyoruz.
  2. Un hariç bütün malzemeyi karıştıralım .
  3. Unu azar azar ek edip ele yapışmayan bir hamur elde ediyoruz.
  4. Sonra hamura şekil verip açıyoruz ,delikli kalıp yada süzgeçte kullanılabilir.
  5. İçine fındık, ceviz yada fıstık koyuyoruz.
  6. Önceden ısıtılmış 200 derece fırında pişiriyoruz.
  7. Şerbet soğuk kalburabastı birinci sıcaklığı çıkınca üstüne döküyoruz.
  8. 15 dk sonra zıt çevirip şerbetini düzgünce çekmesini sağlıyoruz.
  9. İstediğiniz şekilde süsleyip servis yapıyoruz.
Afiyet olsun ????.

Kalburabastı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,770Mesajlar
33,065Kullanıcılar
DoxySon üye
Üst Alt