Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı

Kalburabastı
0
20

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağ yada margarin
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un (yaklaşık)
Şerbeti için;
  • 2,5 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu
İçine;
  • Dövülmüş ceviz

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. İlk olarak şerbetini yapalım.
  2. Şekeri ve suyu bir tencereye alıyoruz 15 dk kaynatıyoruz.
  3. Limon suyu koyuyoruz ve soğumaya kaldırıyoruz.
  4. Bir kaba tereyağ ve bütün malzemeleri koyup yoğuruyoruz.
  5. Küçük top haline getirip kalburun üstünde bastırarak açıyoruz.
  6. Dövülmüş ceviz koyuyoruz ve hamurun kenarları ortada birleştirerek iyice kapatılır.
  7. Sonra ters çevirerek fırın tepsisine koyuyoruz .
  8. Hamurumuz yağlı olduğu için tepsiyi yağlama ya gerek yok .
  9. Önceden ısıtılmış 180° derecede fırına atıyoruz 25 dk pişiriyoruz.
  10. Tatlımızı fırından alıp soğuk şerbet gezdiriyoruz .
  11. Bir kaç saat dinlendikten sonra üstüne toz antep fıstığı döküyoruz servise hazır afiyet olsun.
Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,657Mesajlar
33,045Kullanıcılar
LetStingSon üye
Üst Alt