Forumda yenilikler devam etmektedir , çalışmalara devam ettiğimiz kısa süre içerisinde güzel bir görünüme sahip olduk daha iyisi için lütfen çalışmaların bitmesini bekleyiniz. Tıkla ve Git
x

Son konular

Kalburabastı

Kalburabastı
0
31

seocu

FD Üye
Katılım
Ocak 9, 2022
Mesajlar
38,340
Etkileşim
3
Puan
38
Yaş
36
F-D Coin
69
kalburabasti.jpg

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağı tercih ettim)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı silme karbonat
  • 1 – 1,5 yemek kaşığı sirke  (üzüm sirkesi)
  • 125 gram margarin ( yarım paket )
  • Aldığı kadar un
İçi için;
  • Bir kase iri çekilmiş ceviz
Şerbeti için;
  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Yarım limon

Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce şerbeti hazırlayıp kısık ateşte ocağa veriyoruz. Şerbeti 15-20 dk kaynatıyoruz daha sonra limonu ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
  2. Daha sonra margarin sıvı yağ yoğurt ve sirkeyi koyup yoğuruyoruz ardından irmik kabartma tozu karbonatı ekleyip hamur eli bırakana kadar yavaş yavaş unu ekleyip yoğuruyoruz.
  3. Ceviz büyüklüğünde hamurdan koparıp şekil vereceğimiz malzemenin üstünde {ben süzgeçte yaptım} içine cevizi koyup kapatıyoruz.
  4. Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp önceden ısıtılmış 180 ° derece fırına atıyoruz üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.
  5. Fırından çıkardığımız tatlımızı bir borcama alıp şerbeti döküyoruz.
  6. Şerbet soğuk kalburabastı sıcak olucak.
  7. Dibinde çok şerbet birikmesin çok çeker yumuşak olur, daha sonra dolapta 1 saat dinlendiriyoruz daha sonra servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun.

Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı
 
858,505Konular
982,713Mesajlar
33,055Kullanıcılar
MustafaincbySon üye
Üst Alt