
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı irmik
- 1 çay bardağı sıvı yağ (ben zeytin yağı tercih ettim)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 çay kaşığı silme karbonat
- 1 – 1,5 yemek kaşığı sirke (üzüm sirkesi)
- 125 gram margarin ( yarım paket )
- Aldığı kadar un
- Bir kase iri çekilmiş ceviz
- 2 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Yarım limon
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Önce şerbeti hazırlayıp kısık ateşte ocağa veriyoruz. Şerbeti 15-20 dk kaynatıyoruz daha sonra limonu ekleyip 5 dk daha kaynatıyoruz.
- Daha sonra margarin sıvı yağ yoğurt ve sirkeyi koyup yoğuruyoruz ardından irmik kabartma tozu karbonatı ekleyip hamur eli bırakana kadar yavaş yavaş unu ekleyip yoğuruyoruz.
- Ceviz büyüklüğünde hamurdan koparıp şekil vereceğimiz malzemenin üstünde {ben süzgeçte yaptım} içine cevizi koyup kapatıyoruz.
- Daha sonra fırın tepsisini yağlayıp önceden ısıtılmış 180 ° derece fırına atıyoruz üstü kızarana kadar yaklaşık 20-25 dk pişiriyoruz.
- Fırından çıkardığımız tatlımızı bir borcama alıp şerbeti döküyoruz.
- Şerbet soğuk kalburabastı sıcak olucak.
- Dibinde çok şerbet birikmesin çok çeker yumuşak olur, daha sonra dolapta 1 saat dinlendiriyoruz daha sonra servis edebilirsiniz.
Kalburabastı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı