elektronikci
FD Üye

Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
- 2 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı yoğurt
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 2.5 su bardağı un (Aldığı kadar)
- İri çekilmiş ceviz veya fındık
- 2.5 su bardağı şeker
- 2,5 su bardağı su
- Bir dilim limon
Kalburabastı Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk önce şerbeti hazırlayalım. Şeker, tuz, limon, tencereye alıp kaynatalım.
- Kaynamaya başladıktan sonra 7- 8 dakika sonra altını kapatıp soğumaya bırakalım.
- Hamuru için; yoğurma kabına sıvı yağ, yoğurt, vanilya, kabartma tozu, alıp karıştıralım.
- Yavaş yavaş un ilave edip ele yapışmayan yumuşak bir hamur yoğuralım.
- Bir parça alalım. Rendenin üzerine yayalım.
- İçine iri çekilmiş ceviz koyup şekil verelim.
- Ters çevirip tepsiye dizelim.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında kızarana kadar pişirelim.
- Fırından alıp tatlının ilk sıcaklığı çıkınca soğuk şerbet dökelim afiyet olsun.