iltasyazilim
FD Üye
Kalburabastı Tarifi İçin Malzemeler
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*125 gr tereyağı
*1 paket kabartmatozu
*35 su bardağı un
Şerbeti için;
*25 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İçi için;
*1 su bardağı ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlanır şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynatılır
*10 dakika kadar ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlatılır
*Patates dilimleyici aparatla üzerine bastırılarak elle açılır
*Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar koyulup, hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır
*Yağlanmış fırın tepsisine dizilir
*200 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
*Piştikten sonra sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün Afiyet olsun
*1 çay bardağı süt
*1 çay bardağı sıvı yağ
*1 yemek kaşığı yoğurt
*2 yemek kaşığı irmik
*125 gr tereyağı
*1 paket kabartmatozu
*35 su bardağı un
Şerbeti için;
*25 su bardağı su
*2 su bardağı şeker
İçi için;
*1 su bardağı ceviz
Kalburabastı Tarifi Yapılışı
1
*Öncelikle şerbeti hazırlanır şeker ve su küçük bir tencereye alınarak kaynatılır
*10 dakika kadar ocaktan alınır ve soğumaya bırakılır
*Hamuru için oda sıcaklığındaki tereyağı ve diğer malzemeler bir kaba alınarak kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapıyoruz
*Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elle yuvarlatılır
*Patates dilimleyici aparatla üzerine bastırılarak elle açılır
*Ortasına dövülmüş ceviz içinden bir miktar koyulup, hamurun kenarları ortada birleştirilerek iyice kapatılır
*Yağlanmış fırın tepsisine dizilir
*200 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakılır
*Piştikten sonra sıcak tatlıya soğuk şerbeti dökün Afiyet olsun
Türkiye'nin en güncel forumlardan olan forumdas.com.tr'de forumda aktif ve katkısı olabilecek kişilerden gönüllü katkıda sağlayabilecek kişiler aranmaktadır.